Usikkerheten ved vanlige, soyabaserte produkter og produkter
med isoflavon
Usikkerheten ved vanlige, soyabaserte produkter og
produkter med isoflavon
Vanlige kosttilskudd med isoflavon på markedet
i dag er laget av forskjellige soyaekstrakter. Under
foredlingen blir den komplette, naturlige molekylstrukturen
i komplett fytoøstrogen ødelagt. Dette
medfører risiko og problemer.
Uttrekket av den delen av fytoøstrogen de ønsker
skjer ved bruk av kjemiske prosesser basert på
sterke og farlige kjemikalier. Enkelte produkter tilsettes
også isoflavoner som er isolert fra fytoøstrogenet.
Disse isoflavonene som siden blir tilført er
ikke naturens egne – og det er derfor grunn til å
stille spørsmål ved hvordan de påvirker
produktene og deres egenskaper.
Nyere undersøkelser viser resultater som gir
grunn til bekymring. I et eksperiment med rotter finner
man indikasjoner på at isoflavonene kan bidra
til utvikling av brystkreft snarere enn å forhindre
dette. I dag vet verken vi eller skolemedisinen nøyaktig
hvilken del eller hvilke deler av fytoøstrogenets
kjemiske struktur som har de egenskapene som skal til
for å avhjelpe overgangsalderens plager.
Det eneste riktige valget i en slik situasjon vil være
å tilby kvinner som ønsker hjelp med sine
besvær den sikkerheten som ligger i et kosttilskudd
med det komplette, naturlige molekylet intakt i sin
helhet. Bare Tofupill® har denne kvaliteten.
Neste
|