Hovedsiden
  Skindiver
  Kinesisk hage
  Hårproblemer
  Muskler og ledd
  Skallebank
  Overgangsalder
  Rynker
  Hårstopp  
   
  Om Arcon
  Kontakt oss
Bestilling
  Nyhetsarkiv
  Forhandlere


Overgangsalder:

Hva kan gjøres for å unngå plagene?

De siste tiårene har leger begynt å foreskrive forskjellige pillekurer basert på hormoner mot plager i overgangsalderen. Naturmedisinen har søkt til Asia for å finne forklaringen på at kvinner i denne verdensdelen har langt mindre plager forbundet med overgangsalder. Brystkreft er langt sjeldnere, i Japan f. eks. bare 1/6 av den risikoen du finner hos oss. I asiatiske land er tofu er viktig ingrediens i kostholdet. Tofu har et høyt innhold av fytoøstrogen; naturlig, vegetabilsk østrogen.

Undersøkelser viser tydelig at tofu er et av de beste, "beskyttende" næringsmidler for kvinnekroppen. Tofu beskytter kroppen mot de fleste av de "moderne" sykdommene vi kjenner her i vesten. Som naturprodukt er tofu trygt å bruke. Svært mange kvinner foretrekker naturligvis det vegetabilske østrogenet i Tofupill fremfor hormonene som finnes i medisinske preparater.

Når så mange kvinner ikke like hormonmedisiner, har det sammenheng med en rekke undersøkelser som viser at ulempene ved bruk er større enn fordelene. Og mange føler seg ikke vel om de forsøker hormonmedisin. Dessuten øker risikoen for bryst-, eggstokk- og livmorkreft. Situasjonen er såpass alvorlig at norske myndigheter i februar 2003 har anbefalt legene å være tilbakeholdne med å skrive ut hormonmedisiner som tabletter eller plaster – og de fraråder bruk ut over 3-5 år. Dette er ytterligere en grunn til å prøve å finne et godt alternativ. Tofupill er et godt alternativ.Neste

Tilbake


Kvinner og overgangsalder

Har du plager forbundet med overgangsalderen?
Et langt og godt liv?


Når inntreffer overgangsalderen?

Hva skjer i overgangsalderen?


Andre konsekvenser av overgangsalderen


Overgangsalder og sexlyst

Overgangsalder, prevensjon og graviditet

Hva kan gjøres for å unngå plagene?