Hovedsiden
  Skindiver
  Kinesisk hage
  Hårproblemer
  Muskler og ledd
  Skallebank
  Overgangsalder
  Rynker
  Hårstopp  
   
  Om Arcon
  Kontakt oss
Bestilling
  Nyhetsarkiv
  Forhandlere

Kvinner og hårproblemer:

Slik vokser håret

Håret ditt bygges opp i en stoffskifteprosess i hårsekkene. Hårstrået er laget av keratin (hornstoff), et livløst protein. Produksjon av keratin til hårveksten skjer bare dersom hårsekkene dine får nok og riktig næring. Håret kan altså bare vokse når det er tilstrekkelig næring og byggematerialer til rådighet for stoffskifteprosessen.

Hovedhåret er en komplisert struktur som har viktige oppgaver. Det beskytter blant annet hodet mot kulde og sol. Håret vokser mellom 0,2 og 0,3 mm pr. dag. Hårveksten skjer nedenfra i hårsekkene ved hårroten, som er omgitt av små blodkar. Næringsstoffene transporteres via hårkarene. Et friskt hårstrå kan fortsetter å vokse i 2 til 6 år, forutsatt at en sunn næringstilstand opprettholdes.

Hårets livssyklus har 3 faser. Ca. 90% av alt hår, forutsatt at det er sunt og får tilstrekkelig næring, er i grofasen. De resterende 10% er enten i overgangsfasen eller hvilefasen hvor håret langsomt frigjør seg fra roten og faller av. Tap av opptil 100 hårstrå pr. dag ansees som normalt.

Alt tap utover dette bør gi anledning til bekymring. Men Arcon-produktene kan hjelpe deg.

Hårets livssyklus har 3 faser: (illustrasjoner)


 

 
Innhold i denne seksjonen

Vanlige hårproblemer hos kvinner
Gode råd og nyttige produkter for kvinner som har problemer med håret
Arcon-Tisane® Hårvitaminkapsler
Slik vokser håret
Hvordan virker Arcon-Tisane®?
Kjenner du en mann som har hårproblemer

Spesielle pristilbud og bestilling