Linnex stift – varmende lindring for stive, støle, ømme muskler

Varenummer: 1100
Lagerstatus: På lager
289,00
Antall:
+ -

Stiv og støl før eller etter trening? Ømme og stive ledd? 

Linnex varmestift lindrer raskt og effektivt.

Påføres direkte på problemområdet. Stryk 1-2 tynne lag på huden og vent 10-15 minutter.

Varmeeffekt og betennelsesdempende 

Linnex  inneholder kamfer og capsaicin som øker blodtilførselen og gir en behagelig varmeeffekt. Linnex inneholder i tillegg mentol og salisylat. Mentol gjør at salisiylat trekker raskere inn i huden. Salisylat er antiinflamatorisk (betennelsesdempende) og virker svakt smertestillende.

Naturlige virkestoffer 

Linnex inneholder bare naturlige virkestoffer: Salisylat, kamfer, mentol og capsaicin.

Salisylsyre (salisylat), kamfer og mentol er alle naturmidler som har en tusenårig historie i medisinsk bruk. 

Salisylsyre ble opprinnelig utvunnet fra barken av piltre (Salix spp.) 

Mentol er den viktigste bestanddelen av peppermynteolje utvunnet fra blader og blomst av arter av Mentha (mynte). 

Kamfer utvinnes fra bladene av kamfertreet (Cinnamomum camphora). 

Capsicum annum er det latinske navnet på planten chilipepper. Chilifrukten inneholder capsaicin.

 

Linnex er unik 

Linnex er uniki forhold til liknende produkter ved at den gir langvarig varmeeffekt og er meget kraftig. Innholdet av salisylat gjør at den i tillegg får anti-inflammatoriske egenskaper.

Finnes i stift og krem.

Gate control theory  

Det som er viktig for å få optimal effekt av en varme-salve er at den er så kraftig at den påvirker the gate control theory. Gate control theory ble presentert av Ronald Melzack og Patrick Wall i 1965: Nervetrådene som transporterer smerte blir blokkert av nervetrådene som transporterer varme. Dette fører til at smertesignalene som når hjernen blir sterkt redusert. Linnex påvirker the gate control theory. 

Et Eksempel på the gate control theory:  Når man føler seg øm og støl i musklene og tar en varm dusj. Det varme vannet registreres av nervesensorer i huden som igjen sender signaler til hjernen. Disse signalene går raskere enn smertesignalene fra musklene og ledd. Resultatet blir at man føler seg mykere og har mindre smerte etter en varm dusj.   

Viktig å gjenoppta normal aktivitet 

Det er viktig at varmesalven virker over flere timer slik at man kan komme i gang raskere med daglige gjøremål og aktivitet. Forskning på akutt ryggsmerte (Nasjonalt ryggnettverk 2003) konkluderer med at ved å gjenoppta normal aktivitet så raskt som mulig vil man bli raskere smertefri.

Ved muskel og skjelettsmerter har man lett for å komme inn i en ond sirkel. Smertene er ofte så intense fra smerteområdet at man spenner omkringliggende muskler som igjen intensiverer smertene. Dette resulterer igjen til redusert bevegelighet.

Bryt sirkelen

Ved bruk av Linnex kan man bryte sirkelen ved å lindre musklene og leddene, noe som igjen fører til at man spenner seg mindre og etter hvert får tilbake normal bevegelighet.

Smertestillende preparater

For mye bruk av smertestillende preparater kan skade mage og tarmsystemet. Ved å bruke Linnex mot ømme og stive muskler og ledd kan man oppnå mye av samme effekten som ved bruk av analgetika og betennelsesdempende legemidler.

 

Naprapat Martin Hellumsand Lobben: 

Ved muskel og leddplager finnes det dokumenterte studier som viser at varme har en smertedempende effekt. Det er spesielt ved akutte plager som kink i nakken, lumbago, isjias, senebetennelser, stølhet og muskelstrekk varme er effektivt. Dette har de fleste av oss erfart når man føler seg stiv og støl etter en treningsøkt, og tar en varm dusj. Man merker da at man direkte kjenner mindre ubehag i muskler og ledd. Ved kroniske plager som artrose, revmatisme, myalgier og stive og ømme ledd fungerer varme også bra. 

Som Naprapat bruker jeg daglig Linnex aktivt i min behandling.  Jeg vil anbefale Linnex fordi den inneholder alt det en varmesalve bør inneholde. Den inneholder capsaicin som gir en kraftig varme samtidig som den har salisylat i seg som er betennelsesdempende. I tillegg innholder den mentol som gjør at salisylaten trekker raskere inn og ikke minst kamfer som gir økt blodsirkulasjon. Linnex er en kraftig varmesalve, så les bruksanvisningen nøye før bruk. 

Martin Hellumsand Lobben, naprapat

Bærum muskel og leddklinikk

 

Bruk av Linnex:

Smøres i et tynt lag på huden. Behandlingen kan gjentas hver tredje time i den akutte fasen.

Forsiktighetsregler:

Det finnes ingen kjente bivirkninger av å bruke Linnex, men overfølsomhet/allergi mot salisylat og mentol kan forekomme. Linnex er så kraftig at den kan være ubehagelig på områder med tynn hud. Lysken, halsen og ansiktet er slike områder. I kontakt med varme øker effekten. Linnex skal ikke brukes før badstue, solarium, varm dusj eller ved soling.  

Åpne sår, slimhinner og øynene er steder Linnex ikke skal brukes.

Linnex skal ikke heller brukes ved akutt betennelse. Dvs. ved kraftig hevelse, rødfarge og store smerter.  

Ta kontakt med lege ved langvarige smerter. Linnex anbefales heller ikke for gravide, ammende, astmatikere, barn under 12 år eller personer som er overfølsom/allergiske for salisylat eller mentol.

Linnex stift inneholder 50 gram  og holder til lang tids bruk.

 

Skriv omtale

Ditt Navn:


Din Omtale: Merk:HTML støttes ikke!

Vurdering: Dårlig           Bra

Skriv inn verifikasjonskoden i boksen under: