Hovedsiden
  Skindiver
  Kinesisk hage
  Hårproblemer
  Muskler og ledd
  Skallebank
  Overgangsalder
  Rynker
  Hårstopp  
   
  Om Arcon
  Kontakt oss
Bestilling
  Nyhetsarkiv
  Forhandlere

Nyhet! Verdenspatentert løsning for problemhud:

Definisjon på forskjellige hudplager og hudsykdommer

Atopisk eksem : Kløende eksemforandringer. Årsaken er ikke fullstendig kjent, men det antas at arvelige forhold spiller en betydelig rolle. Dannelsen av ceramider er redusert eller defekt og vanntapet fra huden er økt. Personer med eksem har tendens til tørr hud og hudkløe, og har lav toleranse for eksponering for en rekke irritanter, bl.a tørr luft, ull, alkaliske såper, vaskemidler, kjemikalier, svette, stress og enkelte matvarer. Eksem dukker gjerne opp for første gang i de første levemånedene («barneeksem», «bleieeksem», «bleiedermatitt») med kløe, rødhet, væsking og skorpedannelser i kinn eller hodebunn. Senere i livet er eksemutslettet tørrere og finnes oftest i albuebøyer og knehaser. «Atopi» betyr arvelig tilbøyelighet.

Dermatitt : Hudbetennelse. Sammensetning av «derma» (hud) og «itis» (betennelse).

Eksem : Fellesbetegnelse for ikke smittsomme, oftest langvarige, ytre hudirritasjoner av forskjellige årsaker og former. Man snakker om atopisk eksem og atopisk dermatitt, men eksem finnes også i en lang rekke andre former.

Psoriasis : Vanlig, kronisk hudsykdom av ukjent årsak med røde flekker som dekkes av hvite skjell, den finnes i mer enn 2.000 kliniske former. Betegnelsen er en sammensetning av «psora» som betyr «kløe» og «iasis» som betyr «sykdom».Innhold i denne seksjonen

Hva sier brukerne?
Fakta om zonanse
Hudplager og hudsykdommer
Spesielle pristilbud og bestilling