Hovedsiden
  Skindiver
  Kinesisk hage
  Hårproblemer
  Muskler og ledd
  Skallebank
  Overgangsalder
  Rynker
  Hårstopp  
   
  Om Arcon
  Kontakt oss
Bestilling
  Nyhetsarkiv
  Forhandlere


Hva skjer i overgangsalderen?

I overgangsalderen (klimakteriet) skjer det forandringer i hormonproduksjonen i kvinnekroppen. Dette kan medføre hetetokter, søvnproblemer, hodepine, tørrhet i skjeden, og humørsvingninger. Huden blir gjerne tynnere og håret ofte livløst.

Omlag 8 av 10 norske kvinner opplever plager i forskjellig grad når de kommer i overgangsalderen. For enkelte er plagene over etter et halvt års tid, mens andre opplever grader av ubehag i opptil 10 år. Plager fra slimhinner og i urinveier kan stå på resten av livet.

Produksjonen av det kvinnelige kjønnshormonet østrogen avtar gradvis i eggstokkene. Østrogenet har som en av sine oppgaver å bidra til å regulere kroppstemperaturen. Når kroppen ikke lenger produserer eget østrogen, kommer temperatursystemet lett ut av kontroll. Det oppstår ubalanse slik at kroppstemperaturen stadig går opp og ned.

Hetetokter er det mest typiske symptom på overgangsalderen. De kommer uavhengig av situasjonen og helt uten forvarsel. De kan være kortvarige – 3-6 minutter – hyppige – flere ganger pr time – og ofte pågår de døgnet rundt. Mange rødmer sterkt i ansiket og nedover halsen, andre blir gjennomvåte av svette. De stadige hetetoktene får for mange også konsekvenser for nattesøvnen. Den blir uregemessig, man får ikke den nødvendige hvile og dermed kommer mange inn i en ond sirkel.

Når østrogenproduksjonen i eggstokkene avtar, øker kroppen produksjonen av østrogen i fettvevet og i binyrene. Dette er årsaken til at hver 4 kvinne opplever få eller ingen plager forbundet med østrogenmangel i overgangsalderen. Tynne personer (med lite fettvev og lav kroppsvekt) er imidlertid langt mer utsatt, blant annet for benskjørhet.

Innhold i denne seksjonen:
Når inntreffer overgangsalderen?
Hva skjer i overgangsalderen?
Andre konsekvenser av overgangsalderen
Overgangsalder og sexlyst
Overgangsalder, prevensjon og graviditet
Hva kan gjøres for å unngå plagene?
Hva er Tofu?
Hva er Tofupill®?
Hva skjer når jeg tar Tofupill®?
Tofupill® – et trygt naturprodukt
Innhold, bruk og dosering av Tofupill®
Hvem står bak Tofupill®?
Hva sier brukerne? (utdrag fra brev/intervjuer)
Virkningen av Tofupill® – en vitenskapelig studie
Virkningen av Tofupill® – nyeste vitenskapelige studie – ikke avsluttet