Mister han håret? Slik er du en støttende partner

Å miste håret er mange mannfolks store skrekk, men det er flere ting du kan gjøre for å hjelpe dersom frykten blir en realitet.

En fyldig manke assosieres med å være ungdommelig, og mange av oss trakter etter den evige ungdomskilden. Derfor kan det føles både leit og traumatisk å oppdage at man begynner å miste håret, spesielt om det forekommer i ung alder. Har du en partner som begynner å miste håret, gir vi deg noen tips til hva du kan gjøre for å hjelpe.

Vær en trygghet for partneren din

Er dere et ferskt kjærestepar, har vært samboere i årevis, er gift, eller kanskje bare gode venner? Det er uansett viktig å være en trygghet for partneren din. Å miste håret kan være grobunn til usikkerhet og dårlig selvfølelse hos den det angår. Kanskje han blir redd for at du skal forlate ham, eller ikke tenker at han er like tiltrekkende lenger? Det er ingen god følelse. 

Ta initiativ til å prate sammen dersom partneren din gir uttrykk for at han har lagt merke til at håret blir tynnere eller at hårstråene blir færre, og at dette er noe som plager han. Se etter en inngang til samtalen som ikke gir inntrykk av at dette er noe du selv har lagt merke til – det kan fort bli sårt. 

Å lytte og være forståelsesfull er nøkkelen til en god samtale. Still gjerne spørsmål om hvordan han ønsker at du skal opptre rundt temaet, hva du kan gjøre for å hjelpe, og ikke minst sørg for å vise at du på ingen måte kommer til å forlate han på grunn av dette (med mindre du faktisk har tenkt til det, da).

Veiled ham til løsninger og hold humøret oppe

Det er viktig å beholde et godt humør i slike situasjoner, så langt det lar seg gjøre. Vis ham at du ikke ser på dette som et alvorlig problem, at han er ikke alene, og ha en munter og kjærlig tone dersom temaet skulle komme opp. 

Han er ikke alene om å miste håret, og det kan hjelpe å bli bevisst på dette. Det er ingen hemmelighet at gener og livsstil er faktorer som virker inn på hårtap. Derfor er det synd å bruke energi og krefter på ting han ikke får gjort så mye med.

Men – det finnes tiltak mot hårtap uten å måtte bruke tupé. Transplantasjon av hårsekker er en effektiv metode, men også den dyreste. Hårkur for menn fra Arcon er en annen løsning som har dokumentert effekt, og som er enkel å gjøre selv hjemme uten å bli loppet for penger. Den krever litt tålmodighet, men den er også svært godt likt av brukerne.

“I gode og onde dager”

Det er ikke bare i de dårlige dagene det er viktig å være en god kjæreste. De gode dagene blir det gjerne flere av dersom dere legger ned en innsats i forholdet på generell basis. Så hvordan viser du kjærlighet? Her er fem fine ting du kan gjøre for partneren din, og sammen, for å ha et godt, varig forhold:

  1. Tenn noen stearinlys og lag favorittmiddagen hans
  2. Sett på god musikk og dans sammen! Hva med «Billy Joel – I Love You Just the Way You Are»?
  3. Smyg inn komplimenter til filmstjerner som Bruce Willis og Jason Statham. Da vil partneren din innse at du syns menn med mindre hår er like attraktivt som andre.
  4. Ring kompisene hans og inviter dem på en guttekveld der du selv forsvinner ut av huset i noen timer. Ring etter pizza og kjøp inn godt å drikke til dem, så har de en knall kveld i vente.
  5. Gi en god hodebunnsmassasje etter lange arbeidsdager. Ikke bare er dette superdeilig, men det øker også blodsirkulasjonen som igjen stimulerer hårsekkene og hårveksten.

Husk at det ikke er noen skam å miste håret, men at det finnes løsninger om han ønsker å redusere hårtapet likevel.

 

Legg igjen en kommentar