Hovedsiden
- Nyheter
- Arkiv

Om Arcon Norway AS
- Forhandlere
- Kontakt oss

  Produkter og tilbud
- Kjøpsbetingelser

  Kosmetikk
Overgangsalder
Hår- og hodebunn
Hårfjerning
Vanskelig hud
For muskler og ledd
Arcons kinesiske hage


   


Arkiv – fulltekst


Ny kurpakning for menn som ønsker mer hår!

Nå har Arcon gjort det enklere (og rimeligere) for menn som vil stoppe hårtapet sitt og få ny hårvekst. En ny, praktisk månedspakning inneholder både kapsler med Arcon-Tisane og Arcon Biospray 3000 og er kalt ”Arcon Hårkur for menn”.

"For å stoppe håravfalleog få ny hårvekst, trenger menn både Arcon-Tisane og Arcon Biospray 3000. Det er derfor naturlig å sette disse to produktene sammen i en kurpakning. En slik pakning gjør det enklere for folkene ute i helsekostforretningene å gi en riktig anbefaling til menn som ønsker å løse sine hårproblemer – og det blir enklere å for brukerne,” sier Johnny Hamre i Arcon Norway.

Selv om denne pakningen er ny, har Arcon-produktene vært på markedet i Europa i nesten 15 år og hjulpet tusenvis som har hatt problemer med hårtap som er større enn normalt. I tillegg til mange fornøyde brukere, er også Arcon-produktenes virkning dokumentert en sammenlikningstest under medisinsk kontroll. Resultatene viser at mer enn 4 av 5 brukere kan forvente god effekt med en Arcon-kur.

Men det er samtidig viktig å understreke at tålmodighet og utholdenhet er viktig, ikke minst i vår ”instant-tid”. I den prosessen som startes med Arcon-produktene skal først hårtapet stoppes. Så skal nytt hår få tid til å utvikle seg og vokse ut. Normalt hår vokser ca 1 mm i uken. Det blir 4 mm pr måned, omlag 2,5 cm på 6 måneder og ca 5 cm på et år.

De siste resultatene vi har fra den lege-kontrollerte testen i Finland viser imidlertid at samtlige brukere hadde positive resultater etter 12 måneders behandling med ”Arcon Hårkur for menn”.

Følgende endringer ble registrert:
Kraftigere hår                                     30%
Liten økning i hårvekst                     11%
Moderat økning i hårvekst               26%
Relativt god økning i hårvekst        11%
God økning i hårvekst                         7%
Svært god økning i hårvekst              5%

Dette innebærer at praktisk talt 60% oppnådde fra moderat til svært god økning. 30% fikk kraftigere hår. Det var altså positiv utvikling hos samtlige deltagere i denne studien.


Caviar Eyegel Flash Serum gir hurtig og effektiv hjelp mot poser og rynker i ansiktet, på halsen, rundt øynene og leppene
 • Strammer opp huden rundt øynene, leppene,
  øyelokkene, halsen og forebygger poser
  under øynene.
 • Du merker en behagelig, oppstrammende effekt
  nesten umiddelbart. Et naturprodukt uten like.

Carsten Nielsen i NaturFarm, grunnleggeren av Allison of Denmark, har utviklet naturlige kosmetikkprodukter i mer enn 30 år. Han har opparbeidet en unik kompetanse på dette området. Etterhvert som Carsten har fått flere og flere år på nakken, utvikler også hans fokus seg. Det siste han fattet interesse for er, ikke overraskende, dette med rynker. For hvem med noen ti-år både på baken og i ansiktet, har ikke merket at bildet i passet og førerkortet får karakter av villedende reklame ettersom klokken tikker stadig videre?

For Carsten var utfordringen å finne sammenhengene mellom årsaker og virkninger – og så lete grundig i naturens verktøykasse. Han har lett og funnet i løpet av de siste par årene. Derfor kan Arcon Norway nå tilby deg et produkt som er spesielt formulert for å gi effektiv hjelp til den sensitive huden rundt øynene, leppene, øyelokkene, ellers i ansiktet og på halsen.

Hemmeligheten Carsten har funnet ligger i sammenhengen mellom hud og elektrisk lading. Med årene er det slik at huden blir sterkt negativt ladet. Det skaper rynker, poser og mørke ringer. Derfor har Carsten satt sammen ingredienser med sterk positiv lading – og utviklet Caviar Eyegel Flash Serum.

Caviar Eyegel Flash Serum virker hurtig, samtidig som den har langtidseffekt. Du merker en behagelig, oppstrammende effekt nesten umiddelbart. Caviar Eyegel Flash Serum er fremstilt på basis av unike ingredienser i kosmetisk sammenheng: Kaviar og spirende kjerner av økologisk hvete.

Når Eyegelen strykes på, får du en merkbar, umiddelbar effekt når det opprettes balanse mellom den positive og negative ladingen. Caviar Eyegel Flash Serum er nå i salg i de fleste helsekostforretninger i landet.

Caviar Eyegel Flash Serum kan brukes som kur eller ved behov.


Trygghet og velvære med Tofupill

 

Nyheten om at norske helsemyndigheter ikke lenger anbefaler hormonmedisiner for kvinner i overgangsalderen har omsider nådd media. I løpet av få dager har Dagsavisen, Dagbladet, NRK og TV2 hatt innslag om denne saken. For mange kvinner skaper slike medieoppslag uro. Problemet er å finne et trygt alternativ til hormonene.

I flere land søker leger aktivt informasjon om alternativene – og derfor har forskning på kosttilskuddet Tofupill vært presentert på en rekke store internasjonale legekongresser. Studier av Tofupill® er også publisert i anerkjente, medisinske tidsskrifter. Dermed er legene i stand til å veilede sine pasienter og gi klare anbefalinger.

Her i Norge må de som ønsker å vite mer om kosttilskudd fortrinnsvis søke informasjon på egenhånd – og på disse sidene kan du få vite mer om overgangsalder og Tofupill. Antall kvinner som ønsker å bruke kosttilskudd mot overgangsplager er fordoblet i løpet av kort tid. Derfor tror vi den informasjonen vi har lagt ut om Tofupill som det trygge og effektive alternative, er nyttig og interessant for mange.


Sterkere benbygning i overgangsalderen uten kalsium

Benvev er dynamisk vev som brytes ned og fornyes i en kontinuerlig prosess. Populært sagt får vi normalt et nytt skjelett hvert 10 år. Men hos de som rammes av benskjørhet går nedbrytningsprosessen raskere enn gjenoppbyggingen. Benmassen reduseres over tid. Når benmassen er redusert, blir knoklene skjøre og tåler mindre. Benskjørhet begynner langsomt og har en snikende utvikling.

Hvert 30. minutt brekker en lårhals eller et håndledd i Norge. Mellom 8 og 9.000 norske kvinner menn opplever lårhalsbrudd hvert eneste år. Førti prosent av alle norske kvinner over femti år rammes av benskjørhet og antallet er økende. Det første bruddet kommer gjerne når kvinnen er mellom 50 og 55 år, men da har prosessen pågått i minst fem år.

De som rammes, blir ofte invalidisert over tid og sliter med smerter fra skjelettet. Sykehusomkostningene er beregnet til to milliarder kroner i året og disse pasientene tar opp flere sykehussenger enn pasienter med hjerte- og karsykdommer.

Benskjøhet rammer hele skjelettet, men de fleste bruddene skjer i rygghvirvler, i lårhals og underarmsben. Og etter hvert sombenmassen blir mer og mer redusert, skjer disse bruddene "spontant", det vil si uten at rygg eller lårben utsettes for særlig påkjenning.

I en klinisk studie fra 2000-2002 som nå er ferdig, har man undersøkt virkningen av kosttilskuddet Tofupill på 98 kvinner i overgangsalderen kontrollert mot en tilsvarende gruppe som fikk placebo. Benmassen (BMD/BoneMass Density) ble målt ved studiens start og etter 12 måneders bruk av Tofupill. Resultatene er svært interessante og positive for norske kvinner som bruker Tofupill.

For de kvinnene som fikk placebo (narremedisin) fant man at benmassen (BMD) i lårhalsen i gjennomsnitt ble redusert med 2% og i en ryggvirvel med 1,6% i løpet av det året studien pågikk. For gruppen som tok to kapsler Tofupill daglig, var resultatet det stikk motsatte. Det viste seg at benmassen hos disse igjen fornyet seg og ble sterkere: Netto forbedring i BMD var i gjennomsnitt for gruppen 4,9% i lårhalsen og 5,58% i ryggvirvelen.

Resultater ved DEXA BMD måling etter 12 måneder:

Virkning på: Utvikling i placebogruppen Utvikling i Tofupill-gruppen Netto forbedring med Tofupill Statistisk signifikans
Lårhals Reduksjon på 2% Økning på 2,9% 4,9% (p<0,04)
Ryggvirvel Reduksjon på 1,6% Økning på 3,98% 5,58% (p<0,05)

– Statistisk signifikant økning i benmassen på 4,9 % i lårhalsen
– Statistisk signifikant økning i benmassen på 5,58 % o i ryggvirvel.

Deltagerne i studien brukte kun kosttilskuddet Tofupill og ikke spesielle kalsium-/kalktilskudd.


 
Forskjellen på soya og tofu

Flere kosttilskudd med soya som råvare tilbys mot overgangsplager. Enkelte hevder at soya er en viktig del av asiatisk kosthold. Det er i beste fall en halv sannhet. Soyabønner brukes riktignok som råvare, men bønnene blir gjerne høyt foredlet før de egner seg til mat for mennesker. Blant de aller viktigste foredlede rettene, er tofu. Opptil 90% av soyakonsumet i Asia utgjøres av tofu.

Som yoghurt og ost er foredlede produkter med melk som råvare, er tofu foredlet soya. Under fremstillingen blir soyaen bearbeidet for at de mest verdifulle næringsstoffene skal kunne tas opp i fordøyelsen. Samtidig skilles avfallsstoffer fra, kastes eller brukes til dyrefór.

Den som vil lage god ost, må separere melken. På tilsvarende måte blir også soyamelken separert på veien mot god tofu. Tofu er råvare for Tofupill, det mest effektive og best dokumenterte kosttilskuddet mot overgangsplager.

Bare utvalgte soyaarter er egnet til tofuproduksjon. Disse soyabønnene er gjerne dobbelt så store som de som går til vanlig industriproduksjon. Tofubønnene har gjerne et høyere proteininnhold og mindre fett enn de bønnene som går til produksjon av forskjellige mat- og fórprodukter og produksjonen av tofubønner er liten i den vestlige verden.

I asiatisk kosthold er tofu like utbredt og anvendelig som poteten tradisjonelt har vært hos oss. Den kan bakes, kokes, grilles eller stekes. Den kan spise hel, moses, formes og blandes sammen med tusenvis av andre råvarer til minst tusen forskjelllige retter. Tofu kan også spises rå. Men i motsetning til poteten har tofu komplett protein vi kan fordøye.

(Det er to typer tofu, fast tofu og silketofu. Fast tofu er den mest anvendelige av de to. Silketofu er best å spise rå, men brukes også i supper – mest kjent er misosuppe. Fast tofu er den mest anvendelige og mest brukte. Konsistensen gjør at silketofu ikke tar opp smak fra kjøtt og grønnsaker på samme måte som fast tofu gjør. Silketofu har også en tendens til å klumpe.)

Slik lages tofu:
Soyabønner med riktige tofuegenskaper legges i bløt i vann over natten. Så tørkes de.
Bønnene støtes mens man heller over litt kokende vann. Man får en mos med konsistens omtrent som potetmos.
Mosen øses over i kokende vann og kokes i omtrent 10 minutter. Dette er et viktig ledd i fremstillingen fordi et bestemt enzym brytes ned under kokingen. Hvis dette enzymet ikke brytes ned, kan ikke proteinet fordøyes av mennesker
Den tynne massen filtreres slik at man får en flytende og en fast del. Den flytende er soyamelk, den faste kalles okara. Okara er den minst verdifulle delen – og inngår ikke i den videre bearbeidelsen.
For å få soyamelken til å koagulere, tilsettes litt kalsium eller magnesium. Kineserne har brukt kalsiumsalt fra saltgruver i fjellene i 2000 år, mens japanerne tradisjonelt har brukt sjøsalt som koaguleringsmiddel. Det er de små mengdene magnesiumklorid i sjøsaltet som sørger for at prosessen går som den skal.
Når dette er tilsatt, skiller soyamelken seg i en del som likner ostemasse og en klar myseaktig væske. Ostemassen flyter opp.
Massen som flyter opp legges i former kledd med osteklede. Formen har mange små hull slik at væske kan renne av etterhvert som massen tørker. På toppen av formen legges et lokk.
Lokket settes under trykk med et lite lodd i flere timer. Tofublokken tas så ut av formen og legges i kaldt vannbad i en time.
Nå kan tofuen spises – rå eller tas i bruk i matlagingen.


 

Pasienten og legen

Her finner du alle artiklene freelance-journalist Berit Kvifte har skrevet om Anne Margrethe Eriksen, hennes overgangsproblemer og hvordan hun fant en løsning i samarbeid med sin lege.
Artikkel 1: Endelig hjelp å få!
Artikkel 2: Lege Idar Elvemo: Hjelp mot overgangsplager
Artikkel 3: Østrogen-behandling eller ei?
Artikkel 4: Hva er fytoøstrogen?

Klikk på tittelen til den artikkelen du vil lese

Artikkel 1:


Endelig hjelp å få!
Anne Margrethe Eriksen (51) fra Hemmingsfjord var bare 43 år da hun kom i overgangsalderen. Den ”indre termostat” gikk helt over styr, svette-toktene kom tette som haglbyger og Anne Margrethe ble både deprimert og folkesky.
-Det var så ille at jeg vinterstid pleide å gå ut barbeint i snøen for på denne måte kjøle meg ned. Østrogenpillene jeg brukte, hadde dessverre ikke den ønskelige effekten på de grusomme hete-toktene mine. I oktober i fjor kom jeg tilfeldig over et nytt naturprodukt mot overgangs-plager. Det ble redningen for meg, mannen min og ekteskapet!

-Kjerringa mi er endelig blitt seg selv igjen! Det er visst og sikkert at kona mi hadde det grusomt, men det er jaggu ikke lett for oss mannfolk heller. Jeg visste aldri hva som møtte meg bak kjøkkendøra, sier mannen , Einar, som også påpeker at både nattero og temperatur på soverommet har senket seg til et behagelig nivå.
-Før kastet Anne Magrethe seg rundt i sengen om natten og laget et svære ståk. Dessuten var det ikke så greit å gi mitt samtykke til at vinduet på soverommet skulle stå pip oppe med 20 grader minus utenfor. Alternativet var at kjerringa mi stod opp og gikk ut i bare nattkjolen for å kjøle seg ned. Det var virkelig ille, minnes Einar. Han synes det er på tide at mannfolka får si sitt om overgangsalderen de også. Om det er et kvinne-fenomen aldri så mye, så rammer det også mennene.
-Vi både ser og vet at konene våre lider og det er ille å stå utenfor å ikke kunne gjøre noe for å hjelpe. Selv det å være imøtekommende og grei, blir jo helt feil det og! Kjøpte en blomster, var det galt. Gjorde en det ikke, var de galt. Vi har vært gift i 35 år og jeg skjønte når kona mi kom i dette ”hormonelle helvete”, at det ikke var ”henne”. Nå har jeg fått Anne Margrethe tilbake og vi kan nyte dagene og livet igjen takket være naturproduktet Tofupill.
-Vi giftet oss tidlig, fikk barn tidlig og når disse hadde fløyet ut av redet, så vi for oss dager og år vi igjen kunne pleie kjærligheten og hverandre. Slik gikk det ikke. Så fort yngstemann var ”flyvedyktig”, ble overgangsalderen tredd nedover hodet mitt som en badehette. Og inni denne fosskokte det! Jeg hadde temperament som en furie, ukontrollerte gråteanfall, depresjoner og tilløp til angst i perioder. Etter hvert ble jeg folkesky. Hete-toktene ødela alt, forteller Anne Margrethe og sender et kjærlig blikk mot mannen. Han skulle hatt diplom for ”utholdt tjeneste” i de ni årene hun hadde det som verst.

Østrogenbehandling fånyttes

-Jeg trodde først at det var noe alvorlig galt med meg da de første symptomene meldte seg. Arbeider man, blir man svett. Jeg satt helt stille og svetten rant. Menstruasjons-syklusen gikk helt i surr og jeg fikk slike magesmerter at jeg ble innlagt til observasjon. Det var ”bare” menstruasjonen som var ute av kurs, et av mange symptomer på denne fasen i mange kvinners liv. På bakgrunn av de ganske voldsomme symptomene jeg hadde, foreslo legen Trisikvens (østrogen-tilskudd). Dette fikk menstruasjonen i ”kunstig gjenge”, samt at jeg merket at hete-toktene ble redusert noe i intensitet i begynnelsen. Psyken min, hadde lege-middelet ikke noen effekt på. Derimot hadde det innvirkning på vekten – i feil retning. ”Førti, feit og ferdig”…, en beskrivelse jeg følte passet der og da.
Anne Margrethe brukte østrogenpillene og innimellom østrogen-plaster. Til slutt foreskrev legen en ”forte-utgave” av østrogen ut til henne. Da ble Finnsnes-kvinnen direkte syk.
-Jeg fikk vondt i hele kroppen og ble engstelig. Lite hadde jeg tenkt over hva kunstig behandling av overgangsplager kunne innebære. Nå ble jeg redd. Legen min likte heller ikke denne utviklingen og i felleskap tok vi beslutning om at jeg skulle stoppe med østrogen-behandling. Hva i all verden skulle jeg ty til nå?

Kosttilskudd redningen

En oktoberdag i fjor gikk Anne Margrethe innom helsekost-butikken på Finnsnes.
-Jeg arbeidet vegg-i-vegg med denne butikken, kjente innehaveren og tok en tur innom. Siden hun visste om mine plager, fikk jeg en prøvepakke med kosttilskuddet Tofupill som nettopp var kommet på markedet. Jeg hadde ikke noe å tape på å prøve og takket ja til en vare-prøve som skulle rekke til seks dager. Det er det klokeste jeg har gjort siden jeg fylte 43! Jeg kjente god effekt da jeg hadde spist opp prøvepakken, men var redd det bare skulle være en forbigående forbedring. På nytt gikk jeg innom ”Helsekosten” og fikk en prøvepakke til. Da denne var oppspist, var det ikke tvil i min sjel.
-Ikke i min heller! Jodler Einar i bakgrunnen.
-Det var ubeskrivelig deilig å få orden på ”termostaten, hetebølgene er redusert til et minimum. Humøret kom veldig raskt tilbake, gråteanfallene er borte og jeg ”på plass” igjen. Like gledelig også er det at seksuallivet har fått en real dytt i positiv retning. Dette er noe få snakker høyt om, men alle er enige om at dette er et vesentlig element uansett alder, sier Anne Margrethe som for første gang på mange år går sommeren lyst i møte.
-I fjor da vi skulle på ferie til Stavanger, var jeg helt utafor av alle plagene. Da vi kjørte over Haukeliseter, fikk jeg øye på en snøfonn. Gjett hva jeg gjorde? Jeg bad Einar bråstoppe bilen og ut i fonna løp jeg og ble liggende til avkjøling i snøfonna…, sier Anne Margrethe og ler.
-Ikke glem snorkingen! Skyter Einar inn.
-Ja, jeg har begynt å snorke, Men det er fordi jeg endelig har begynt å sove! Før våknet jeg minst en gang i timen. Nå legger jeg meg til ”religiøs tid” og våkner fornøyd og uthvilt klokken åtte om morgenen – fortsatt i samme nattserk!

Artikkel 2:

Hjelp mot overgangsplager-Jeg har i min praksis sett mange eksempler på at alternativ behandling kan virke bedre enn skolemedisin. Anne Margrethe Eriksen er definitivt et godt eksempel på dette, sier lege Idar Elvemo, privatpraktiserende lege i Sørreisa kommune.
Elvemo forteller at det ikke er nytt at soya er til stor hjelp for kvinner med overgangs-plager. Ser man på asiatiske kvinner som har soya som en vesentlig del av kostholdet, finner man få kvinner med PMS og overgangsplager. Vi burde ta lærdom av dette.

-Det kvinner forteller når de oppsøker meg for overgangs-plager, er at de plages hetetokter og svette i en så stor grad at de blir hemmet sosialt. I tillegg kommer forstyrret nattesøvn og humør-svingninger. Tilløp til angst er heller ikke sjelden. Etter hvert som denne fasen stiger frem, forteller kvinnene om tørre slimhinner som kan gi problemer i samlivet. Det er bare noen få som glir gjennom denne fasen av livet uten problemer. De fleste opplever en eller flere plager av varierende i intensitet. Noen har det ganske tøft. Slik som Anne Margrethe. Til tross for at hun endte opp med en ”Forte-utgave” av østrogen, opplevde hun ikke særlig reduksjon av symptomene. Til slutt synes jeg det ikke var forsvarlig å la henne fortsette.

-Hvilken kjennskap har du til Tofupill?
-Egentlig ikke så mye utover de kliniske observasjoner jeg har gjort hos Anne Margrethe. Dette virket så interessant at jeg fikk tak på studier og undersøkelser som er gjort på dette produktet. Det ser oppløftende ut. Preparatet er laget av tofu, et krem-aktig næringsmiddel fremstilt av soyabønner. Av dette har man konsentrert de virksomme substanser på en så skånsom måte at man ikke har gjort noen kjemiske forandringer i fremstillings-prosessen. Rent kjemisk er fytoøstrogen (planteøstrogen) likt det kvinnelige hormonet østrogen, med unntak av en essensiell forskjell: fytoøstrogen er ikke et kunstig/syntetisk fremstilt hormon og gir dermed ikke uønskede bivirkninger, forklarer Elvemo.
I en av de nyeste doble-blindtester som er gjort på Tofupill, rapporterte kvinnene som fikk det virksomme preparatet at de merket 76 prosent reduksjon i hete-toktene, 69 prosent mindre søvnforstyrrelser og 56 prosent bedring i de psykiske plagene (humørsvigninger, irritabilitet og depresjon). I kontrollgruppen (de som fikk juksepiller), var tallene henholdsvis 19, 16 og 13 prosent. Studier viser at fire av fem kvinner blir hjulpet.

-Jeg vil påpeke at det også finnes andre og gode naturmidler for overgangsplager på markedet. En må finne frem til det som passer best for seg og sitt. Jeg har den holdningen at det for kvinner med overgangsplager kan være en god ide`å starte egenbehandling med et naturmiddel. Hjelper ikke det, får en prøve seg frem med østrogen-behandling. Jeg ser ingen problemer med å anbefale andre kvinner å gjøre som Anne Margrethe i sitt valg av medisin i en vanskelig fase i livet. Skolemedisinen hadde ikke effekt og da er det godt at det finnes alternativer. Det er langt fra første gang jeg ser at naturen har mer å by på enn skolemedisin, sier lege Idar Elvemo.

Artikkel 3:

Økende skepsis til hormonmedisin

Kunstige hormontabletter ble i Norge tilgjengelig først på 1970-tallet, mens bruken av østrogenhormoner eksploderte på 90-tallet i Norge. I 1991 var det rundt 60 000 brukere av østrogenhormoner, mens toppen ble nådd i 1999 da om lag 207.300 norske kvinner inntok dette kunstige hormonet. I 2000 begynte man å se en tydelig nedgang i bruken. Hvorvidt denne nedgangen skyldes tilfeldigheter eller at norske kvinner i likhet med amerikanske kvinner, er blitt skeptiske til hormon-behandling, kjenner man ikke til.

I USA har diskusjonen om hormonpreparatenes bivirkninger vært langt mer ”støyende” og omfattende enn i Norge. En undersøkelse blant 11 000 amerikanske sykepleiere, hvor det ble påvist stor hyppighet i forekomst av eggstokk. Og livmorgreft blant brukerne, ble viet stor oppmerksomhet. Det er også påvist økt risiko for brystkreft, livmorkreft, hjertesykdom, slag og blodpropp.
Overlege Lars Ottestad, kreftspesialist og overlege ved Radiumhospitalet uttalte i et intervju i Aftenposten i fjor at: ”I dag ville aldri et stoff blitt sluppet ut på markedet på et så spinkelt vitenskapelig grunnlag som østrogen ble. Det utrolige er at vi i dag, flere tiår senere, fortsatt mangler gode studier. Derfor står spørsmålene i kø, og vi sliter med store hull i vår viten”.

Som en konsekvens av en rekke alarmerende rapporter om bivirkninger, sier ikke bare stadig flere leger, men også 4 av fem amerikanske kvinner ”nei” til hormonbehandling. Den amerikanske hjerteforeningen skapte nylig litt av et oppstyr da de advarte kvinner med hjerteproblemer mot å bruke østrogen. Gynekologene er positive, onkologene er skeptiske og kardiologene vet ikke helt. Midt oppe i den faglig opphetende diskusjonen, står kvinnen med hetetokter og store plager samt redsel for kreft og hjerte-karsykdommer…

Artikkel 4:


Fytoøstrogen finnes i en rekke planter og har vist seg å ha en effekt som ligner østrogen. fytoøstrogen finnes i om lag 300 ulike planter, inkludert frukt, grønnsaker og i soya.  Rent kjemisk er fytoøstrogen svært likt hormonet østrogen. I hovedsak virker fytoøstrogen som et antiøstrogen ved å binde seg til østrogen-reseptorer. Det er denne virkningen som letter de symptomer kvinner i overgangsaldrene opplever og sliter med. Fytoøstrogen skaper balanse i kvinnens hormonsystem. Forskjellen mellom fytoøstrogen og ”skolemedisin-østrogen” er stor: Fytoøstrogen er ikke et hormon og fører i motsetning til hormonet østrogen ikke til økt cellevekst i brystvev og livmor. Dette er hovedårsaken til at det ikke er forbundet noen som helst fare å bruke komplett planteøstrogen.
At kroppen reduserer sin østrogenproduksjon, er en del av livets gang. Syntetiske fremstilte østrogenhormoner brukes i Norge i utstrakt grad for å dempe symptomene, men stadig flere leger stiller seg skeptiske til denne form for behandling.

Fytoøstrogen vinner stadig med fotfeste blant vestlige leger. Plantesubstansens fortrinn i forhold til ulike patologiske forstyrrelse som sykdommer i kretsløpet er under utprøving i flere kliniske forsøk. Blant annet er dette ”naturlige østrogenet” akseptert og anbefalt blant annet av American Heart Association, The North American Menopause Society og The American Food and Drug Administration.
”Tofu” er et viktig ”beskyttende” næringsmiddel og har fytoøstrogenets gode effekt. Tofuen som er hovedingrediensen i Tofupill er både effektiv og uten bivirkninger.
Tofupill fåes kjøpt i landets helsekostforretninger.

 

Er det smart å kjøpe billig soya?

Pris

For de som bare ser på pris kan man si at tilbudet er OK. For de få som får effekt av kun 36mg isoflavoner pr dag (3 tabletter), blir kostnader kr 4,95 pr dag.

Men mye tyder på at doseringen normalt (og for svært mange) må høynes for å få effekt. Helseland Naturkjøp sier på sine internettsider at de anbefaler 3 kapsler 2 ganger daglig for å få effekt. Da blir kostnaden for deg som kjøper 2-pack på tilbud kr 9,90 pr dag.

Også homøopaten Lill-Bente Johansen i Norsk Ukeblad som gjerne anbefaler isoflavon fra soya, opplever at mange må doble dosen – eller tredoble den! Ved en tredobling blir kostnaden 14,85 pr dag. Og da er den billige soyaen ikke spesielt billig lenger.

En brasiliansk studie har vist at en dose på 100 mg isoflavon er nødvendig for å få effekt. Velger man denne dosen er 2-packen nok til 20 dagers forbruk.

Tofupill (som altså er et veldokumentert produkt) koster normalt 319,- for 60 stk. Dette er for de fleste nok til en måneds forbruk. Med normalpris er kostnaden kr 10,63 pr dag. I denne sammenhengen bør man kanskje heller sammenlikne med ”normal tilbudspris” som for Tofupill i vår nettbutikk – 3 måneders forbruk for kr 813,-. For den som kjøper til denne prisen, er kostnaden kun kr 9,- pr dag.

Er det smart å kjøpe billig soya?

Effekt

Homøopaten Lill-Bente Johansen i Norsk Ukeblad sier i sine anbefalinger at tabletter med isoflavoner fra soya kan gi lindring i løpet av 14-30 dager. Hvis effekt ikke er oppnådd etter 2-4 uker, må brukeren begynne å eksperimentere med doseringen – for siden å trappe ned igjen. Johansen sier også rett ut at tabletter med isoflavoner fra soya kan gi tilbakefall og at dosen da igjen må økes.

Tofupill gir normalt effekt etter kun 5-7 dager – hos enkelte kun 3 dager . Virkestoffet i Tofupill er et tofukonsentrat som kalles DT56a (og altså ikke soya-ekstrakt). Studier dokumenterer at Tofupill demper ca 75% av hetetoktene – et svært godt resultat. Gjennom studier er det videre dokumentert at effekten av Tofupill er stabil over tid hos de aller fleste.

Er det smart å kjøpe billig soya?

Risiko

Vi har altså konstatert at det ikke nødvendigvis er smart å kjøpe soyatabletter – hverken prismessig eller effektmessig. Det er imidlertid ikke bare et spørsmål om pris og effekt her. Det er også snakk om risiko. Dr. Baracat som ledet en vellykket studie i Brasil advarer kvinner mot å starte isoflavonoid-behandling (bruk av soyatabletter med isoflavon ol.) på egenhånd. Han understreker at det er nødvendig med ytterligere undersøkelser, spesielt med tanke på isoflavonoidenes mulige bivirkninger når de brukes over tid. ”Vi har ennå ikke nok data om isloflavonoidenes bieffekter ved langtidsbruk, og kan derfor ikke anbefale kvinner å bruke disse i egenbehandling av overgangsplager”, sier dr. Baracat. Studien hans ble avsluttet etter kun 4 måneder.

Soyabasert tabletter med isoflavon bruker gjerne en falsk link til soya i asiatisk kosthold i sin informasjon og koketterer med utsagnet ”I Japan finnes det ikke et eget ord for hetetokter” og legger til at det kanskje er ”fordi japanske kvinner spiser mye soya”. Dette er villedende, bevisst feilinformasjon eller manglende faktakunnskap – eventuelt en kombinasjon. Amerikanske kilder advarer mot denne feilkoblingen mellom soya og helsetilstanden/levealder og livskvalitet i Japan og Asia som gjentas i det uendelige av produsenter av soya og soyaprodukter over hele den vestlige verden. De vil så gjerne at det skal være sånn. Men det er ikke slik.

Soya som sådan har ingen plass i asiatisk kosthold. Det er kun foredlet soya det dreier seg om. Fra vel 50-90% av forbruket skjer i form av tofu. Brorparten av den soya som f.eks. produseres i USA er helt uegnet til produksjon av tofu og det dukker til stadighet opp nye advarsler om soyabaserte isoflavon.

Konklusjon

Tofupill er fremstilt i en naturlig og skånsom prosess som bevarer fytoøstrogenets struktur i form av en unik substans som kalles DT56a. Vi vet at Tofupill er effektiv, at den er trygg ved langtidsbruk (utprøving gjennom studier over flere år) og at de fleste klarer seg med 2 kapsler daglig.

Hver enkelt kapsel koster litt, men med Tofupill får altså brukeren et produkt som er langt mer effektivt og uten risiko – siden Tofupill inneholder komplett, konsentrert fytoøstrogen basert på tofu. Det gjør ikke soyatabletter med isoflavonekstrakter.

Vi vet at de fleste Tofupillbrukere klarer seg med 2 kapsler daglig. Vi vet også at Secure har arbeidet med Tofupill siden første halvdel av 90-tallet og at Tofupill er trygt å bruke også over lang tid. Brukeren får et produkt som er langt mer effektivt og uten risiko – siden Tofupill inneholder komplett fytoøstrogen fra tofu (DT56a) – i motsetning til hva som er tilfelle med ekstrakter av isoflavon fra soya.

Tofupill virker raskt og lindrer over et bredt spekter – noe som betyr at kundene blir fornøyde selv – og ofte anbefaler produktet videre til andre. Med de fakta som foreligger i dag, er det neppe forsvarlig å anbefale produkter med isoflavon fra soya.

 

Fakta om soya og tofu

Tofu er et foredlet produkt med en rekke unike egenskaper. Det er det viktigste blant flere foredlede soyaprodukter som inngår i kostholdet i forskjellige deler av Asia. Soya som sådan har ingen plass i asiatisk kosthold. Produkter av soya eller soyaekstrakter som markedsføres i USA og Europa, har praktisk talt ingen sammenheng med det sunne kostholdet og fravær av overgangsplager blant asiatiske kvinner.

For å illustrere forskjellen på soya og tofu kan vi bruke melk og yoghurt som bilde. Den kjemiske strukturen endres i foredlingsprosessen og sluttproduktet er langt mer tilgjengelig for organismen enn det opprinnelige produktet. Når man studerer kostholdet til forskjellige stammer i Kaukasus for å finne årsaken til deres høye levealder, finner man f.eks. at yoghurt er en viktig del av kostholdet. I denne sammenhengen ville det være villedende å hevde at den høye levealderen skyldes at folk ”drikker melk”. Like villedende er det å hevde at soya er i utstrakt bruk i asiatisk kosthold.

Betenkeligheter med tilskudd med soyaekstrakt

I de siste årene er det kommet stadig flere studier som viser at det kan ha farlige konsekvenser å isolere de forskjellige enkeltkomponentene i det komplette fytoøstrogenet. Dette gjøres ved fremstilling av soyatilskudd. En av farene er at bindingen til reseptorene ikke blir fullstendig. En annen er overdosering av isoflavoner.

13. mars 2002 fikk vi resultatene fra en brasiliansk studie av isoflavoner fra soya som munner ut i en entydig advarsel til kvinner i overgangsalderen mot langtidsbruk. Manglende kjennskap til bi-virkninger må tas på alvor, spesielt sett på bakgrunn av at mange trenger hjelp mot symptomene i opptil 10 år.

Bare ett kosttilskudd lages av tofu

Secure Pharmaceuticals som står bak utviklingen av Tofupill har etter invitasjon presentert studier og forskning om dette kosttilskuddet på den 9. verdenskongress for gynekologisk endokrinologi i Hong Kong i desember 2001. Etter dette har produktet fått stor oppmerksomhet og vunnet aksept i stadig flere miljøer. Tofupill er nå presentert for deltagerne ved:

 • Klinisk kongress og årsmøte 2002 for den amerikanske forening for kliniske endokrinologer, 1. til 5. mai
 • Det 50. kliniske årsmøte i det amerikanske kollegium av obstetrikere og gynekologer, 6. til 8. mai 2002.
 • Den 10. verdenskongress om overgangsalder i Berlin, 10. til 14. juni 2002.

Sjefsgynekolog Yoles fra Secure er også invitert til å bidra med en artikkel om ”Ikke-homonell behandling av kvinner” til en fagbok for leger med tittelen: ”Overgangsalder, status innen forskning og praksis”.

 

Hormonpillenes bivirkninger i forskernes søkelys
– nok en gang

Mange norske kvinner bruker østrogen i dag fordi hormonet sies å dempe plagene i forbindelse med overgangsalderen. En svensk undersøkelse viser imidlertid at kvinner som bruker østrogenhormoner får en rekke nye plager forbundet med østrogenbruk. Men det er også flere andre signaler som virker forstyrrende på det idylliske bildet av hormonbehandling som er bygd opp gjennom hele 90-tallet.

Økt fare for hjerte- og karsykdommer også?

I ”Nytt om legemidler” fra Statens legemiddelverk i november 2001 heter det: ”For mange kvinner i og etter overgangsalder er bruk av hormonsubstitusjonsbehandling (HRT) er vanskelig valg. På den ene side virker behandling godt mot overgangsplager som hetetokter og annet subjektivt besvær og behandlingen forebygger beinskjørhet. På den annen side er det nå dokumentert at behandlingen medfører en økt risiko for venøs trombose (blodpropp), galleblæresykdom og brystkreft. Resultater fra kliniske studier så langt tyder på at HRT medfører en svakt økt risiko for hjerte- og karsykdom både hos friske og hos hjertesyke kvinner de første månedene eller år etter oppstart av behandlingen. Det er foreløpig ikke gode nok data på om langtidsbruk faktisk vil føre til reduksjon av risiko for hjerte- og karsykdom.

Dette betyr at hver enkelt kvinne som vurderer bruk av HRT må veie fordeler opp mot risikomomenter sammen med sin lege. Når det gjelder hjerte- og karsykdommene, har American Heart Association – den anerkjente amerikanske hjerteforeningen – kommet med følgende anbefalinger: Kvinner med kjent hjerte- og karsykdom bør ikke starte opp med HRT. Man kan foreløpig ikke anbefale HRT som forebyggende middel mot hjerte- og karsykdom.”

Senere fødsler øker risiko

Franske forskere har funnet ytterligere bevis på sammenhengen mellom østrogen og brystkreft:

Kvinner som fikk sitt første barn etter at de var fylt 30 år, hadde 63 prosent større sjanse for å utvikle brystkreft før overgangsalderen, enn kvinner som fikk barn mens de fortsatt var tidlig i 20-åra. Tallene viste også at kvinner som ikke har født barn, var mest utsatt. Undersøkelsen er en av de mest omfattende om brystkreft noensinne: 91.000 kvinner er fulgt gjennom 10 år ved det nasjonale forskningssenteret for helse og medisin i Frankrike.

De nye signalene er dårlig nytt for norske kvinner. De siste 15 årene har gjennomsnittsalderen for førstegangsfødende økt med nesten to og et halvt år. Snittalderen for førstegangsfødende er nå i overkant av 27 år. Fra 1980 til i dag har antallet førstegangsfødende over 30 år doblet seg.

Dette er helt klart en medvirkende årsak til at flere kvinner enn før får brystkreft. Brystkreft er den vanligste kreftformen. Den rammer en av ni kvinner en eller annen gang i livet. Hvert år får mer enn 2.000 norske kvinner diagnosen.

Ett veldokumentert alternativ

Etter mange års utviklingsarbeid og kliniske tester er nå Tofupill også tilgjengelig på det norske markedet. Tofupill er et rent kosttilskudd uten hormoner. Tofupill er det eneste kosttilskuddet som inneholder komplett planteøstrogen. Både i dokumentasjon, fremstilling og ingredienser skiller Tofupill seg klart fra floraen av soyapiller laget av forskjellige ekstrakter. Tofupill fremstår derfor som det beste alternativet for kvinner som ønsker å bli kvitt sine overgangsplager og samtidig ønsker å unngå risiko for alvorlige bivirkninger.


 

 


 
– Nyheter
– Arkiv

– Tilbake

Min handlekurv:
Totalt: 0


 
Kinesisk energi
Høstilbud! ÷20% prisavslag!


  10 miniflasker Pine Brand Ginseng Royal Jelly + 1boks Kang Yan
til tilbudspris,
KUN KR 178,-


1 boks Kang Yan + 10 miniflasker Panax Ginseng Extractum,
 KUN KR 196,-

Styrk kroppen
i høst med kinesisk, grønn te

Tilbudspriser! ÷20% avslag


3 pakker Qing Xiu
grønn te,
KUN KR 336,-3 pakker Mei Lis grønn te
KUN KR 197,-


3 pakker Luo Han Guo energidrikk av balsampæretre
KUN KR 146,-

TRIPPEL- tilbud på te!

 
 


 
 


  ARCON NORWAY AS Postboks 6, 4801 Arendal Telefon: 37 00 35 35 Telefax: 37 02 65 34 E-post: salg@arcon-norway.no