Bruk
et naturlig, vegetabilsk kosttilskudd fremfor hormonmedisin
I
de siste årene har mange studier vist direkte sammenheng
mellom bruk av hormonmedisiner og signifikant økning
i bryst og egglederkreft blant kvinner. Forskningen for
å finne en sikker hormonerstatning for kvinner i
overgangsalderen har ført flere forskere til befolkningsgrupper
med langt lavere forekomst av tunge symptomer på
overgangsalder enn normalt i vesten. Kvinner i Asia er
en slik gruppe. Brystkreft og egglederkreft har signifikant
lavere forekomst i disse områdene sammenliknet med
oss her i vesten. Forskjellen tilskrives et kosthold som
er rikt på fytoøstrogen, i første
rekke fra tofu.
Nye undersøkelser har vist at kost med mye fytoøstrogen
reduserer plager forbundet med overgangsalder. I naturen
er den grunnleggende kilden til fytoøstrogen
soyabønner. Det finnes omkring 450 forskjellige
arter, men bare et fåtall har relativt høyt
innhold av fytoøstrogen. Det er imidlertid innholdet
av fiber, cellulose og protein som dominerer i alle
arter.
Tofupill®s hemmelighet ligger delvis i den unike
arten av soya som brukes. Denne er spesielt rik på
fytoøstrogen sammenliknet med vanlig soya. Dessuten
har vi utviklet en metode for å utvinne fytoøstrogenet
i sin helhet. Dette betyr at viktige substanser som
lignaner, coumestaner og isoflavoner gjøres tilgjengelige
i sin opprinnelige form for de som bruker Tofupill.
Enkelte andre kosttilskudd inneholder bare isoflavoner
– og deres virkning over tid er ukjente.
Det er heller ikke tilfeldig at det er tofu og ikke
soya som er grunnlaget i asiatisk kosthold. Tofu har
sine røtter i gammel folkemedisin.
Tofu er et mykt, mildt, kremliknende næringsmiddel
laget av soyabønner. Tofu er en viktig proteinkilde
i kinesisk, japansk, koreansk og sydøstasiatisk
kosthold. Tofu dateres så langt tilbake som til
Han-dynastiet (206 f. Kr – 220 e. Kr). Du kjenner kanskje
tofu som ingrediens i en rekke retter på sushi-restauranter
og f.eks. i Sukiaky.
Under fremstillingen av tofu aktiveres et enzym som
gjør at fytoøstrogen, kalsium og jern
tas vare på, mens mindre viktige bestanddeler
blir borte. Avhengig av de soyabønnene som er
råvare, vil innholdet av fytoøstrogen i
tofu variere sterkt.
Neste
|