Hovedsiden
  Skindiver
  Kinesisk hage
  Hårproblemer
  Muskler og ledd
  Skallebank
  Overgangsalder
  Rynker
  Hårstopp  
   
  Om Arcon
  Kontakt oss
Bestilling
  Nyhetsarkiv
  Forhandlere


Overgangsalder:

Andre konsekvenser av overgangsalderen

Mange føler seg litt deprimerte, noen blir mer hissige, andre irritable og noen opplever at de generelt har dårligere humør. Konsentrasjonsvansker og nervøsitet nevnes også, og ofte går alt dette både utover familie- og arbeidsliv.

I starten av overgangsalderen kan kvinnen oppleve at hun får hyppigere menstruasjoner. Det kan gå 21 dager fra første dag i den ene syklusen til den neste. Etter hvert skjer eggløsningene sjeldnere og det resulterer i ujevn stimulering av slimhinnen i livmoren. Blødningene kan bli kraftigere.

Slimhinnene både i skjeden og urinrøret blir tynnere, skjørere og tørrere når østrogenproduksjonen synker. For mange betyr dette ubehag ved samleie og hos noen leder det til stadige urinveisinfeksjoner og urinlekkasjer.

Østrogen påvirker også benbyggingen i skjelettet. Når produksjonen av østrogen synker, øker tapet av benmasse. Mineraltapet i skjelettet er størst hos kvinner rundt 50 år, i de første årene av overgangsalderen. Tapet fortsetter år for år, og hos mange fører dette over tid til benskjørhet. Halvparten av alle kvinner risikerer benbrudd i årene etter fylte 55 år. For mange får slike brudd store konsekvenser.

Dersom du opplever at overgangsalderen gir deg ubehag som er uønskede eller så plagsomme at livskvaliteten blir utilfredsstillende, bør du prøve å finne et tilskudd som kan hjelpe deg. For å unngå risiko, bør du først prøve et naturlig, vegetabilsk tilskudd. Tofupill® med naturlig, vegetabilsk fytoøstrogen er et nærliggende og trygt valg.Neste

Tilbake


Kvinner og overgangsalder

Har du plager forbundet med overgangsalderen?
Et langt og godt liv?


Når inntreffer overgangsalderen?

Hva skjer i overgangsalderen?


Andre konsekvenser av overgangsalderen


Overgangsalder og sexlyst

Overgangsalder, prevensjon og graviditet

Hva kan gjøres for å unngå plagene?