Kokosnøttene dyrkes på Filipinene. Oljen utvinnes gjennom en skånsom sentrifugeringsmetode. Prosessen bevarer alle næringsstoffer og den delikate smaken av fersk kokos. Fersk kokos inneholder et bredt spekter av fettsyrer, vitaminer, mineraler og antioksidanter. Det rike næringsinnholdet beskytter oljen, holder den stabil og gir den lang holdbarhet.
Kokosolje har mellomlange fettsyrer. Det gjør den at den tåler både lys og varme, uten at den endrer egenskaper og blir ødelagt.
Kokosolje egner seg derfor svært godt som stekeolje eller til baking – mange matoljer blir direkte usunne ved oppvarming, men kokosolje forandrer ikke sine egenskaper.
Mange bruker den også som smøring på brødskiven. Hvis du varmer den opp litt , den blir flytende ved 24°C, kan den også benyttes i salatdressinger.
Smaksmessig er kokos en vinner – oljen smaker godt både i salte, søte og sterke retter.
Kokosolje:
Her kan du lese flere gode grunner til å ha kokosolje i hus
Næringsinnhold per 100 gram | |
Energi |
3700 KJ / 900 KCAL |
Fett |
> 99,9 g |
Hvorav: |
|
– Mettede fettsyrer * |
91 g |
– Enkelumettede fettsyrer |
7 g |
– Flerumettede fettsyrer |
2 g |
Karbohydrater |
0 g |
– hvorav sukkerarter |
0 g |
Protein |
0 g |
Salt |
0 g |
* Laurinsyre 49 g * Myristinsyre 19 g * Palmitinsyre 10 g |
* Oleinsyre 8 g * Kaprilsyre 7 g * Kaprinsyre 6 g |
* Stearinsyre 3 g * Linolsyre 2 g |
Ingredienser: 100 % kaldpresset olje av ferske kokosnøtter (Cocos nucifera).
Oppbevaring: Oljen kan oppbevares i romtemperatur.
Den blir flytende ved temperaturer over 24°C.
Nettoinnhold: 500 gram
Produsent Aries Helseprodukter AS