Jeg mister håret – hva gjør jeg?

Alle menn opplever hårtap i løpet av livet, og for noen skjer det tidligere enn andre. Håret handler ikke bare om det estetiske, men også om identitet. Så, hva gjør man når man er på vei til å miste håret?

For de fleste er det å miste håret en situasjon de ikke ønsker å befinne seg i. Gradvis merker en at håret blir tynnere og tynnere, og hodebunnen mer synlig. Den flotte manken man alltid har hatt har plutselig blitt slappere og pistrete. Spørsmål de fleste stiller seg er åpenbart, hva gjør jeg nå?

Ikke mist håpet – og ikke stress!

Noen tar ikke hårtap så tungt, mens andre går rett i kjelleren. Vårt første tips er å ikke bli stresset. Stress er en av faktorene som gjør at man mister håret. Husk at det finnes løsninger som kan hjelpe. Hårtap som følge av stress er på fagspråket kjent som telogen effluvium. Det har seg slik at før eller siden vil de aller fleste menn oppleve at håret blir tynnere. Noen menn opplever at de har begynt å miste håret allerede før fylte 20, andre ser ikke endringer før godt etter fylte 40. Uansett i hvilken alder du er i, finnes det muligheter for at du kan få håret tilbake.

Produkter som stopper håravfall

Hårtap kommer i de aller fleste tilfeller av at det mannlige kjønnshormonet testosteron blir omdannet til dihydrotestosteron i prostata. Dette medfører at den væsken som omgir håret i hårsekkene får en konsistens som likner vann, noe som gjør at hårstråene ikke kan ta til seg næring fra oljen det lever av, fordi oljen flyter oppå vannet. Etter hvert vil håret dø og falle av på grunn av næringstap. Det er imidlertid viktig å vite at det fortsatt er liv i hårsekkene. Arcon Biospray stanser denne prosessen. Vannet i hårsekken vil forsvinne og hårrøttene kan igjen ta til seg næring. Når du bestemmer deg for at du vil ha håret tilbake, og starter en Arcon-kur, er det viktig at du er tålmodig. Produktet bør brukes i minimum seks måneder. Prosessen som fører til at du mister hår, må først stoppes. Deretter må håret få tid til å begynne å vokse igjen.

Det finnes flere produkter som hjelper. Arcon Hårkur for menn er et av disse produktene. Dette er en naturlig hårkur som kan stoppe håravfall og gi ny vekst, også på helt blanke områder. Arcon Hårkur har dokumentert effekt gjennom studie, og pakken inneholder både Arcon Biospray og Arcon-Tisane. Arcon-Tisan er hårvitaminkapsler som gir håret et ekstra tilskudd av vitaminer supplert med flytende ekstrakt fra bukkehornfrø. Disse kapslene hjelper på hår som virker tynt eller livløst, og gir håret ny vekstkraft, spenst og styrke.

Vask håret riktig

Mange som opplever hårtap er ikke klar over at de i tillegg har hodebunnsproblemer. I hårsekkens åpning danner det seg et lag av talg, svette og avfallsstoffer som ikke vanlig shampo klarer å fjerne. Med vår egen Arcon Hodebunnsrens tar du bedre vare på håret og gjør at hodebunnsproblemet forsvinner. Erfaringene fra våre studier viser at hårveksten gjenopprettes raskere dersom også hodebunnsproblemene løses. Når du vasker håret er det viktig at du skyller håret godt før du tar i bruk shampo, og bruk heller ikke for mye av gangen. Masser shampoen godt i inn håret og ikke minst hodebunnen, det er som sagt her problemet ligger. Deretter skyller du håret godt, og påfører hodebunnsrensen når håret er tørt. La den virke noen minutter, eller gjerne over natten, før du skyller ut.

Rydd baderomsskapet

Ta en grundig gjennomgang av skapet på badet og rydd opp. Mange av oss har skapet fullt av produkter som ikke er bra for hår, hodebunn eller hud. Unngå bruk av kjemisk behandling, som farging og bleking av håret. Gå gjennom alle hårprodukter og sjekk hva de inneholder. Det er dessverre slik at mange hårprodukter inneholder stoffer som ikke er bra for håret. Hør også med din frisør eller hos oss i Arcon om anbefalinger rundt produkter. Våre hårprodukter som Arcon Soft Shampo og Arcon Hodebunnsrens er pleiende og er med på å beskytte håret ditt.

Tilpass stylingen

Uansett hvor langt i hårtapsprosessen du er, kan du selv ta grep for å tilpasse deg forandringen. Hvor på hodet vi mister håret varierer veldig: noen blir tynnere på toppen, en såkalt måne, mens andre blir tynnere i luggen. Kanskje du rett og slett skal prøve ut en ny frisyre som passer endringene bedre? Husk at behandlinger ofte ikke viser resultater umiddelbart men etter jevnlig bruk over en lengre periode.

Husk at du langt ifra er den eneste som opplever hårtap, og at det finnes produkter og løsninger med dokumentert effekt. Vi i Arcon har lang erfaring med hårtap hos menn. Kontakt oss i dag dersom du ønsker mer informasjon om våre produkter eller har spørsmål rundt hårtap.

 

Sjekk ut utvalget i nettbutikken vår!

Nyhet!
Nyhet!
Nyhet!
Nyhet!
Nyhet!
Nyhet!
Nyhet!
Nyhet!
Nyhet!
Nyhet!
 

Legg igjen en kommentar