Naturlig hudpleie

 

Deilig velværeprodukter med god effekt – og helt fri for parabener

Naturfarms økologiske Caviarserie og Z Skin Repair serien er de utvalgte hudpleieproduktene Arcon distribuerer og markedsfører i Norge. Endelig er det mulig å få tak i gode produkter basert på naturlige råvarer – og helt fri for parabener. Du finner disse unike produktene i helsekostforretninger og hos VITA. Om du ikke har slike butikker i nærheten, kan du bestille fra vår nettbutikk.

Caviarserien fra Naturfarm består av to nærende kremer til ansiktet og et serum som demper poser og rynker samt mørke ringer under øynene. I tillegg finnes det Body Lotion, Soft Shampo og Hand Gel i samme serien. Alle Caviar produktene inneholder økologisk Aloe Vera.

Les mer om Caviarserien fra Naturfarm her

 

Z Skin Repair er en hudpleieserie med det patenterte enzymet Zonase. 
Zonase er et enzym med veldokumenterte, pleiende og reparerende egenskaper for alle hudtyper. Spesielt effektivt mot sår, tørr og irritert hud.
De tidligere produktenes suksess og etterspørsel har ført til utviklingen av seks ulike produkter. Alle med en nøye balansert sammensetning av Zonase, vitaminer, mineraler og oljer for hvert enkelt bruksområde, enzymaktiviteten er 

forbedret for å hjelpe spesielt vanskelig hud. Inneholder ikke parabener, parfyme eller fargestoff.

Les mer om Z Skin Repair her

 

 

Kunsten å lage kosmetikk og kremer uten parabener

Mens enkelte substanser som brukes i kosmetikk og kremer er ønsket og attraktive, er det andre som ikke ønskes velkommen av brukerne. Parabener er blant de substansene mange er skeptiske til – og derfor er de hudpleieproduktene vi tilbyr uten slike stoffer.

Parabener tilsettes svært mye kosmetikk og kremer i dag. Det gjøres for å konservere. Mye kosmetikk oppbevares i et fuktig og varmt miljø på baderom, og uten konserveringsmidler vil det danne seg mugg eller bli bakterivekst kort tid etter at forseglingen på pakningene brytes. Parabener er billige og effektive i denne sammenhengen – og er en lettvint løsning.

Parabener, i første rekke metylparaben (MP) og propylparaben (EP), er eksempel på substanser som brukes til konservering. En dansk undersøkelse fra 1995 viste at 98% av de 215 undersøkte kosmetikkproduktene inneholdt metylparaben.

Det ble for noen år siden gjort forsøk som indikerte at parabener kunne virke inn på kroppens østrogenreseptorer. Da dette ble kjent, var det selvsagt mange som reagerte. Og svært mange forbrukere vil for all del unngå kremer som inneholder parabener, selv om bruken vurderes som helsemessig forsvarlig av myndighetene.

Å lage kosmetikk uten parabener stiller store krav til dem som utvikler produktene siden det gir spesielle utfordringer i forhold til å finne andre, aksepterte konserveringsmidler som passer det aktuelle produktet eller å lage kremen etter en selvkonserverende resept.

En rekke mindre produsenter startet produksjon av krem og kosmetikk basert på naturlige ingredienser utover på 1990-tallet, men det finnes svært mange produkter på markedet med parabener. Kjøper du kosmetikk fra Arcon, trenger du ikke være i tvil: All kosmetikk vi tilbyr, er laget med selvkonserverende resepter, dvs at de har en sammensetning med naturlige ingredienser som gir produktene like god holdbarhet som andre.