Hår og hodebunn

 

Slik vokser hår

Håret ditt bygges opp i en stoffskifteprosess i hårsekkene. Hårstrået er laget av keratin (hornstoff), et livløst protein.

Produksjon av keratin til hårveksten skjer bare dersom hårsekkene dine får nok og riktig næring. Håret kan altså bare vokse når det er tilstrekkelig næring og byggematerialer til rådighet for stoffskifteprosessen.

Hovedhåret er en komplisert struktur som har viktige oppgaver. Det beskytter blant annet hodet mot kulde og sol. Håret vokser mellom 0,2 og 0,3 mm pr. dag. Hårveksten skjer nedenfra i hårsekkene ved hårroten, som er omgitt av små blodkar. Næringsstoffene transporteres via hårkarene. 
Et friskt hårstrå på hodet kan fortsette å vokse i 2 til 6 år, forutsatt at en sunn næringstilstand opprettholdes.

 

Hårets livssyklus har 3 faser: 

Ca. 90% av alt hår, forutsatt at det er sunt og får tilstrekkelig næring, er i grofasen. De resterende 10% er enten i overgangsfasen eller hvilefasen hvor håret langsomt frigjør seg fra roten og faller av. Tap av opptil 100 hårstrå pr. dag ansees som normalt. Alt tap utover dette bør gi anledning til bekymring. Men Arcon-produktene kan hjelpe deg.

 

Hårtap rammer utrolig mange

Over 400.000 norske menn (og omkring 100.000 kvinner) lider av hårtap som langt overstiger det normale. 4 av 10 norske menn har hårtap i varierende grad allerede når de fyller 35 år. Andelen vokser med alder. Ved fylte 60 år har 6 av 10 synlig hårtap. For mange er det plagsomt å miste hår. Starter hårtapet i ung alder, er det lett å føle at man skiller seg ut på en negativ måte. Uansett alder, kan man føle at hårtapet gjør at man ser eldre ut enn man ønsker. Hårtap betyr svært ofte at utseendet forandrer seg så raskt at det oppleves som ubehagelig. Enkelte oppfatter forandringen som uønsket og negativ. 

Hårtap hos menn (androgen alopeci)

Androgen alopeci er den mest alminnelige formen for hårtap. Androgen alopeci er latinsk for ”mannlig hårtap” også kalt arvelig hårtap. Hårtapet kommer av at det mannlige kjønnshormonet testosteron blir omdannet til dihydrotestosteron i prostata (nivået av dihydrotestosteron er individuelt). Dette medfører at den væsken som omgir håret i hårsekkene får en konsistens som likner vann – dette gjør at hårstråene ikke kan ta til seg næring fra oljen som det lever av fordi oljen flyter oppå vannet. Etter hvert vil håret dø og falle av  pga næringstap. Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på at det fortsatt er liv i hårsekkene! Arcon Biospray stanser denne prossessen , vannet i hårsekken vil forsvinne og hårrøttene kan igjen ta til seg næring. Arcon-Tisane gir hårrøttene den næringen de trenger for å sette i gang ny vekst.

Du har sikkert sett at noen prøver å kamuflere begynnende hårtap med «hentehår». Andre satser tusenvis av kroner på å kjøpe og pleie tupéer. Enkelte velger å løse problemet med kostbare transplantasjoner. Selvsagt kan disse løsningene være riktige for noen. Men den beste opplevelsen får man dersom den naturlige hårveksten starter igjen. Og det er mulig, bare hårrøttene og hårsekkene får riktig næring. Da kan håret kan gro igjen. Det er underlig å tenke på at mange menn går rundt med titusenvis av naturlige håranlegg som bare venter på riktig næring under tupéen, under sin blanke isse eller ved siden av sine transplanterte hårsekker.

De har dessverre aldri hørt om Arcon-produktene!

Råd og vink om pleie av hodebunn og hår

Det er viktig at du tar godt vare på både håret og deg selv. Å få ny hårvekst på en blank isse uten å ta godt vare på hodebunnen og håret, er som å så frø på hardtrampet, ubehandlet jord. Du får ikke noen fin hage uten å behandle jorda omhyggelig og sørge for at det som skal gro får tilstrekkelig næring.

 

1. Sunn hodebunn – første forutsetning for sunt hår
2. Regelmessig hårvask – det ideelle er 3 dager mellom hver hårvask
3. Omhyggelig skylling – skyll hår og hodebunnen grundig for å forhindre kløe og flass
4. Regelmessig dyprens – hindrer at hårsekkene tettes
5. Unngå stress – stress påvirker hårets kvalitet slik at det blir sprøtt og brekker av
6. Gode spisevaner – håret trenger tilstrekkelig næring (akkurat som du gjør)
7. God blodsirkulasjon – for at næring skal komme frem til hårrøttene
8. Regelmessig mosjon –  «på en sunn kropp er det sunt hår»
9. En forutsetning for at du skal få god effekt av Arcon-Tisane/Arcon Hårkur for menn er en god mage/tarm-funksjon

 

Få en god venn til å ta et bilde av hodet ditt før du begynner kuren. Siden du ser ditt eget speilbilde hver eneste dag, kan det være vanskelig å huske hvordan hodet og håret så ut. Etter 6 måneder, tar du et nytt bildet med samme kamera i samme lys. Da får du et godt grunnlag for å sammenlikne. Det er fordelaktig å massere hodebunnen et par minutter hver dag!

Har du kraftig håravfall, kan du bruke Arcon hårprodukter i kombinasjon med magnesium på følgende måte:

Magnesium: 1200-2000 mg, 3 daglige doser i tillegg til Arcon Tisane eller Hårkur for menn.

Last ned informasjonsfolder her