Femarelle – det veldokumenterte naturproduktet

Fra rundt 40-års alderen skjer det gradvis store forandringer i en kvinnekropp. Svært mange merker forskjellige og uklare signaler fra kroppen. Disse signalene kan tildels være ubehagelige, men det er ikke så mange som uten videre kobler dem til en begynnende overgangsalder. Det kan være fysiske- eller psykiske plager eller problemer knyttet til kretsløpet.

I studier er det dokumentert at 96% at kvinnene rundt 50 år som brukte Femarelle, opplevde forskjellige positive effekter. De følte seg mer opplagt, våknet mer uthvilt og fikk generelt en bedre hverdag og livskvalitet.

Det er derfor vi anbefaler Femarelle til kvinner i den aktuelle aldersgruppen som føler at de trenger hjelp av «noe». I mange tilfeller vil Femarelle effektivt kunne dempe en lang rekke såkalte diffuse plager, altså «litt av hvert», og redusere følelsen av at ikke alt er som det skal være.

Tilbakemeldinger fra brukere, forteller oss at Femarelle kan gi svært god hjelp – raskt!

Produkter

Tilbud
Tilbud
Tilbud
Disse produktet kan også bestilles som abonnement til kr 299,- pr mnd, fraktfritt

Brukerinformasjon - ofte stilte spørsmål om Femarelle

Inneholder Femarelle østrogen?

Nei, Femarelle er et hormonfritt kosttilskudd som først og fremst inneholder plantesubstanser.

Hva inneholder Femarelle?

Femarelle er basert på den unike ekstrakten DT56a som er et konsentrat fra soyabønner som er økologisk dyrket, fermentert og som inneholder 20 ulike aminosyrer. I tillegg tilfører de forskjellige variantene av Femarelle vitaminer og mineraler som varierer fra produkt til produkt for å gi best mulig effekt for brukerne – tilpasset deres behov.

Hvordan virker Femarelle?

Kliniske og prekliniske studier dokumenterer at Femarelle har stimulerende (agonistisk) effekter på de reseptorene som styrer plagsomme symptomer i overgangsaldere og også på prosessen som bygger nytt benvev. Samtidig har DT56a blokkerende (antagonistisk) effekt på reseptorer i bryst- og livmorvev. Derfor virker Femarelle som en selektiv østrogenreseptormodulator (SERM). Femarelle er en plantebasert SERM som bare stimulerer de reseptorene som forårsaker plagene og ubehagene samt de reseptorene som finnes i benbygningen, noe som fremmer en god benhelse.

Er det trygt å bruke Femarelle?

Kliniske studier med Femarelle, viser at østrogenreseptorene i bryst- og livmorvev IKKE stimuleres og at heller ikke blodets koagulasjonsparametre eller hormonnivå påvirkes. I alle de årene Femarelle har vært på markedet i Norge og andre land, er det ikke kommet rapporter om alvorlige bivirkninger blant brukerne.

Hvordan er produksjonsprosessen?

Anlegget som produserer Femarelle er sertifisert etter internasjonale kvalitetsstandarder, GMP og er godkjent også for farmasøytisk produksjon.

Fungerer Femarelle?

En studie over 12 måneder viste svært positive resultater på overgangsproblemer og benhelse. 3 av 4 deltagere i studien opplevde reduserte problemer, inkludert hetetokter, søvnforstyrrelser og nattesvette. En sammenlikningsstudie over 12 måneder viste at Femarelle har like god effekt mot hetetokter som østrogenmedisin – men helt uten de alvorlige risikofaktorer østrogenbrukere utsetter seg for.

Hvor lenge må man bruke Femarelle før man merker effekt?

Mange kvinner opplever bedring allerede i den første måneden de bruker Femarelle. De fleste vil får stadig bedre effekt gjennom 3 måneder som siden holder seg stabil.

Er det noen som ikke bør bruke Femarelle?

Femarelle skal ikke brukes samtidig med østrogenmedisin. Folk som er allergiske mot linfrø bør heller ikke bruke Femarelle. Soyaallergikere kan normalt bruke Femarelle uten problemer.

Hvor ofte skal man ta Femarelle?

Femarelle skal tas to ganger daglig, én kapsel om morgenen og én om kvelden – med eller uten mat.

Hvor lenge skal/kan man bruke Femarelle?

Til forskjell fra østrogen er det ingen risiko forbundet med å bruke Femarelle i lang tid. Femarelle har ingen negativ effekt på vev i bryst eller livmor og øker heller ikke risiko for blodpropp. Mens mange kvinner ikke bør bruke østrogen i det hele tatt og bruken uansett IKKE bør fortsette mer enn 3-5 år, kan Femarelle brukes fra problemene oppstår og så lenge brukeren føler behov og vil fortsette å styrke benbygningen og oppleve en bedre livskvalitet.

Hva skal man gjøre om man glemmer å ta en kapsel?

Om man glemmer å ta en kapsel, bør den tas så fort som mulig for å komme inn i den vanlige rutinen igjen. Det er normalt ingen vits i å ta to kapsler samtidig for å kompensere for den dose som man ikke fikk tatt.

Kan man øke doseringen?

Kvinner som har store overgangsplager, har oppnådd økt effekt av Femarelle ved å øke dosen til to kapsler når det står på som verst. Det betyr at man kan prøve å øke dosen til to kapsler om morgenen om plagene er verst på dagtid eller til to kapsler om kvelden for dem som synes natten er verst.

Økt dose kan brukes i en ukes tid til problemene dempes noe og så går man tilbake til anbefalt dosering. Legg merke til at det er bare en av de to daglige dosene som skal forhøyes i en slik periode, den andre kapselen tas alene.

Når vet man sikkert at man er i overgangsalderen?

Overgangsalderen eller klimakteriet er den livsfasen hvor kvinner slutter å menstruere. Siste dag av siste menstruasjon kalles menopause. Dette kan først fastslås med sikkerhet etter ett år uten menstruasjon.

Menopausen kan unntaksvis komme så tidlig som i 30-årsalderen, men også så sent som etter fylte 60 år. Gjennomsnittsalder i den vestlige verden er mellom 51 og 52 år.

Hvilken funksjon har vitamin B6 i Femarelle Recharge?

Vitamin B6 bidrar til å regulere den hormonelle aktiviteten, minske trøtthet og støtter en normal funksjon i nervesystemet samt bidrar til kroppens opptak av næring. Sammen med DT56a kan vitamin B6 forsterke de positive og gode effektene som Femarelle har mot en rekke overgangsplager.

Hvorfor er det ekstrakt av linfrø i Femarelle Recharge og Femarelle Rejuvenate?

Linfrøekstrakten er tilsatt fordi det forbedrer opptaket av DT56a i kroppen, men linfrø kan også bidra til bedre humør.

Femarelle Unstoppable tilfører kalsium – hva betyr dette for dem som allerede bruker kalsiumtilskudd?

Hovedingrediensen i Femarelle, DT56a, har i flere studier vist seg å normalisere og fremme benfornyelse i kroppen. Dette er spesielt viktig for kvinner i overgangsalderen og i tillegg til kalsium er også vitamin D nødvendig for at denne prosessen skal fungere. Studier tyder på at DT56a øker kroppens evne til å nyttiggjøre kalsium som finnes i forskjellige matvarer, og det er derfor ikke nødvendig å bruke kalsiumtilskudd ut over det som finne i Femarelle Unstoppable.

Femarelle Unstoppable inneholder vitamin D3 – hva med de som allerede bruker tilskudd med D-vitamin?

Vitamin D bidrar til å opprettholde og bygge nytt benvev og er derfor viktig som kvinner i tiden rundt og etter menopausen. Det er ikke nødvendig å ta større dose enn det som finnes i Femarelle Unstoppable om ikke legen har ordinært ekstra høye doser.

Hvorfor er det vitamin B7 og B2 i Femarelle Unstoppable?

Vitamin B7 (biotin) bidrar til normalt energiopptak, støtter nervesystemets normale funksjon og bidrar til at slimhinnene fungerer normalt. Det er også gunstig for hud og hår. Vitamin B2 bidrar til å redusere trøtthet og utmattelse. I sum bidrar disse vitaminene sammen med de øvrige substansene i Femarelle Unstoppable til velbefinnende og økt livskvalitet.

Hvorfor inneholder Femarelle Rejuvenate vitamin B7 og B2?

Også yngre kvinner kan ha nytte av vitamin B2 for å oppveie for de negative effektene av synkende østrogennivåer i kroppen. Vitamin B2 bidrar til å redusere trøtthet og utmattelse, mens vitamin B7 (biotin) bidrar til normalt energiopptak, støtter nervesystemets normale funksjon og bidrar til at slimhinnene fungerer normalt. Det er også gunstig for hud og hår. Femarelle Rejuvenate inneholder også linfrø som bidrar til bedre opptak av DT56a og linfrø kan dessuten ha en positiv effekt på humøret. I sum gjør disse substansene Femarelle Rejuvenate til et velegnet tilskudd for kvinner som er i en begynnende fase av overgangsalderen.

Referanser:

1. Yoles I. et al. Efficacy and Safety of Standard versus Low Dose of Femarelle (Tofupill) for the Treatment of Menopausal Symptoms. J. of Clin Exper Obstet Gynecol 2004; 31(2):123-26.

2. Labos G., Trakakis E. et al Efficacy and safety of DT56a (Femarelle) compared to hormone therapy in Greek postmenopausal women. J Endocrinol. Invest. 2013; 36(7):521-6

3. Genazzani AR et al. Brain region responsiveness to DT56a (Femarelle) administration on allopregnanolone and opioid content in ovariectomized rats. Menopause 2009; 16(5):1037- 43.

4. Genazzani A., Nachtigall L., Panay N. & Yoles I. Symposium: 2 Continents, 3 cultures, 4 countries, 2,000 women and Femarelle®; 13th World Congress on Menopause. Rome, Italy June 2011

5. Nachtigall M. et al. A Prospective Study of DT56a (Femarelle) for the Treatment of Postmenopausal Vaginal Atrophy. Menopause book of abstract of the NAMS 22nd Annual Meeting, Sept, 2011, p. 55

6. Yoles I. et al. Tofupill/Femarelle (DT56a) - a New Phyto-Selective Estrogen Receptor Modulator-like Substance for the Treatment of Postmenopausal Bone Loss. Menopause 2003; 10(6):522-25

7. Somjen D, Yoles I. DT56a (Tofupill/Femarelle), selectively stimulates creatine kinase specific activity in skeletal tissues of rats but not in the uterus. J. of Steroid Biochemistry & Molecular Biology 2003; 86(1):93-98

8. Somjen D. et al. DT56a (Femarelle/Tofupill) Stimulates Bone Formation in Female Rats. British J. of Obstetrics & Gynecology 2005; 112(7):981-85.

9. Somjen D., Katzburg S. Lieberherr M., Hendel D., Yoles I. DT56a Stimulates Gender-Specific Human Cultured Bone Cells In Vitro. J. of Steroid Biochemistry & Molecular Biology 2006; 98(1):90-96.

10. Somjen D. et al. The Effects of Native and Synthetic Estrogenic Compounds as well as Vitamin D Less-Calcemic Analogs on Adipocytes Content in Rat Bone Marrow. J Endocrinol  Invest. 2011;34(2):106-10

11. Yoles I., and Lilling G. Pharmacological Doses of the Natural phyto-SERM DT56a (Femarelle) Have no Effect on MCF-7 Breast  Cancer Cell-Line. European J. of Obstetrics & Gynecology & Reproductive Biology 2006; 130(1):140-141.

12. Nachtigall M et al. The selective estrogen receptor modulator DT56a (Femarelle) does not affect platelet reactivity in normal or thrombophilic postmenopausal women. Menopause 2011;18,(3):285-288

13. Oropeza M.V, Orozco S, Ponce H, Campos M.G. Tofupill lacks peripheral estrogen-like actions in the rat reproductive tract. Reproductive Toxicology 2005; 20(2):261-66.

14. Somjen D, Yoles I. DT56a (Femarelle): a Natural Selective Estrogen Receptor Modulator (SERM). J. of Steroid Biochemistry & Molecular Biology 2007; 104:252-58.

15. Somjen D. et al. DT56a (Femarelle); contrary to estradiol-17 ; is effective in human derived female osteoblasts in hyperglycemic condition. J Steroid Biochem Mol Biol. 2011; 123:25-29

16. Sánchez-Borrego R, Mendoza N, Llaneza P. A prospective study of DT56a (Femarelle®) for the treatment of menopause symptoms; Climacteric. 2015;18(6):813-6

17. Sánchez-Borrego R et al. Efficacy and safety of a phyto-SERM as an alternative to hormone therapy; Climacteric. 2015 Jun;18(3):350-7

Liste over publiserte studier finnes på www.pubmed.com - søkeord: Femarelle.

Fra studie i mai 2011

Femarelle forebygger underlivsplager og vaginal atrofi som kommer av vevsforandringer i skjeden i overgangsalderen, vevet normaliseres og ph verdien reduseres fra ca 8 til 4, slik som hos kvinner i fruktbar alder. Vevsforandringer i skjeden (vaginal atrofi) gir tørrhet med kløe, svie og/eller sporblødning pga. av rifter i slimhinnen, økt ph, utflod, skjedekatarr og smerter ved samleie.

De fleste får effekt i løpet av 5-7 dager på hetetokter, ca 12 uker på underlivsplager.

Sterk benbygning med Femarelle

Minst like viktig er det at Femarelle styrker benbygningen. Normalt svekkes denne allerede fra 40-års alderen, og helst bør forebygging starte allerede da. Mest alvorlig er det at benmassen reduseres med opptil 5% årlig i 5-7 år etter at menstruasjonen har opphørt. Daglig bruk av Femarelle hjelper kroppen til å holde skjelettet sterkt. Dette reduserer risiko for svekket benbygning og alvorlige benbrudd som følge av at benbygningen gradvis og umerkelig er blitt svekket.

Ingen andre produkter i helsekost har dokumentert så gunstig benbyggende evne som Femarelle. Her har du nok en grunn til at vi gir Femarelle våre varmeste anbefalinger til alle kvinner fra 45-50 års alderen og oppover.

Overgangsplager og Femarelle

På to internasjonale, medisinske konferanser har nylig kjente leger og forskere anbefalt Femarelle som førstevalget for å dempe en lang rekke viktige og utbredte overgangsplager. Femarelle gir f.eks effekt mot hetetokter hos 3 av 4, samtidig som det ikke medfører økt risiko for blodpropp eller brystkreft. Men hetetokter er ikke den eneste grunnen til å bruke Femarelle. Hos mange kvinner er plagene i denne livsfasen mange og sammensatte. Og det er dokumentert at Femarelle hjelper over et bredt spekter av plager.

Blant disse er: 

 • overfølsomhet
 • søvnproblemer
 • leddsmerter
 • svimmelhet
 • tretthet
 • hetetokter
 • hjertebank
 • konsentrasjon
 • nedsatt seksuallyst
 • nervøsitet
 • hyppig vannlating • nedstemthet og
 • tørr skjede

Så mange som fra halvparten og opp til nesten alle (96%) av kvinnene som prøver Femarelle en periode opplever positive effekter i forhold til en eller flere av disse plagene. Det er langt over de resultater som finnes for andre kosttilskudd. Derfor bør Femarelle være også ditt førstevalg når du føler at du trenger et produkt som kan løse problemer og bidra til en høyere livskvalitet.

Ingen andre produkter er som Femarelle

Femarelle gir kvinner en sikker løsning på problemer i forbindelse med de hormonelle forandringer som kommer med overgangsalderen. Det unike med Femarelle er at kapslene tilfører kroppen et veldokumentert virkestoff fra planteriket som kalles DT56a. Det er dokumentert i en rekke, publiserte studier gjennom flere år. En samlet oversikt over alle de studiene som er publisert godkjent av internasjonale tidsskrifter finnes i databasen www.pubmed.com. Det er bare helt unntaksvis at et naturmiddel er støttet av så mye og entydig positiv forskning som det som er tilfelle med Femarelle.

I hele den vestlige verden innser stadig flere mennesker at skolemedisinen alene ikke alltid gir det eneste og riktige svaret på alle spørsmål. Stadig flere er skeptiske til de kjemiske stoffene som brukes og til risiko for bivirkninger. Norske helsemyndigheter valgte allerede i februar 2003 å endre sin terapianbefaling om hormonpreparater som tabletter og plaster. Disse preparatene er ikke lenger anbefalt som førstevalg og legene bes være mer tilbakeholdne med utskrivning.
Femarelle gjør det mulig for deg å unngå en rekke at de plagene som ofte følger med overgangsalderen på en effektiv og sikker måte. 7 til 8 av 10 brukere får god effekt av Femarelle i forhold til hetetokter allerede etter 5 til 7 dager. Ved bruk over tid, kan Femarelle styrke benbygningen.

Ingen andre kosttilskudd har så høye tall for effekt . Det finnes heller ikke dokumentasjon for at andre midler er bedre når det gjelder å styrke benbygningen. Femarelle er et kosttilskudd som ikke påvirker hormonbalansen i blodet, det påvirker ikke slimhinnene i livmoren og det gir ikke næring til uønsket cellevekst.

Studier og dokumentasjon - overbevisende resultater

Alle studiene av Femarelle peker i samme retning.

Kvinner med overgangsplager får hurtig effekt og varig virkning med Femarelle.

71,2% av kvinnene som var plaget av hetetokter opplevde bedring etter kun 6 dager med Femarelle. Dessuten vil bruk av Femarelle over tid styrke benbygningen.

Her ser du noen av de svært gode resultatene som er lagt frem:

 • Positive tilbakemeldinger totalt 96%
 • Reduksjon i svetting om natten 68%
 • Reduksjon i slapphet og tretthetsfølelse 71%
 • Reduksjon i hjertebank 77%
 • Reduksjon i søvnforstyrrelser 69%
 • Reduksjon i nervøsitet 56%
 • Økning i sexlyst (libido) 68%

82,0% av kvinnene opplevde stabil forbedring når de fortsatte med Femarelle over tid.

Femarelle er sannsynligvis det best dokumenterte naturmidlet mot overgangsplager og det mest effektive for å styrke benbygningen. De publiserte studiene finnes på nettstedet PubMed  - søk på Femarelle.

Vitenskapelige studier og produktinformasjon

Publiserte artikler og sammendrag

Her er en liste over de vitenskapelige studiene som hittil er publisert samt et antall sammendrag og presentasjoner ved vitenskapelige kongresser over hele verden. Listen er ajour per februar 2008.

1.
Margaret Nachtigall, Frederick Naftolin, Richard Nachtigall, Israel Yoles, Lila E. Nachtigall A Prospective Study of DT56a (Femarelle) for the Treatment of Postmenopausal Vaginal Atrophy Poster presentation, NAMS Congress, Sept 2011

2.
Lila Nachtigall, Margaret Nachtigall, Frederick Naftolin, Richard Nachtigall. DT56a for the Treatment of Vaginal Atrophy. Climacteric 2011;Volume 14 Supplement 1:30

3.
Nachtigall MJ, Jessel RH, Flaumenhaft R, Nachtigall R, Yoles I, Naftolin F, Nachtigall LE. The selective estrogen receptor modulator DT56a (Femarelle) does not affect platelet reactivity in normal or thrombophilic postmenopausal women. Menopause. 2011 Mar;18(3):285-8. PMID: 21037489

4.
Somjen D, Katzburg S, Sharon O, Hendel D, Yoles I. DT56a (Femarelle), contrary to estradiol-17β, is effective in human derived female osteoblasts in hyperglycemic condition. J Steroid Biochem Mol Biol. 2011 Jan;123(1-2):25-9. Epub 2010 Oct 14. PMID: 20951203

5.
Somjen D, Katzburg S, Kohen F, Gayer B, Posner GH, Yoles I, Livne E. The effects of native and synthetic estrogenic compounds as well as vitamin D less-calcemic analogs on adipocytes content in rat bone marrow. J Endocrinol Invest. 2011 Feb;34(2):106-10. Epub 2010 Jun 11. PMID: 20543554

6.
Nachtigall L. et al. Clotting Issues in Oral Estrogen, Transdermal Estrogen and Femarelle, Plenary Lecture, The 14th World Congress of Gynecological Endocrinology, March 4th-7th 2010

7.
Pluchino N, Merlini S, Cubeddu A, Giannini A, Bucci F, Casarosa E, Cela V, Angioni S, Luisi M, Genazzani AR. Brain-region responsiveness to DT56a (Femarelle) administration on allopregnanolone and opioid content in ovariectomized rats. Menopause. 2009 Sep-Oct;16(5):1037-43.
PMID: 19295450

8.
Nachtigall L. Femarelle, the First Line Treatment for the Management of Menopause. J. of Gynecological Endocrinology 2008; 24(1):77-78

9.
Yoles I. Femarelle for the Management of Menopause: From Cell Receptors to the Patient. J. of Gynecological Endocrinology 2008; 24(1):312

10.
Genazzani A.R. Menopause in the 21st Century: The Search for the Ideal SERM. J. of Gynecological Endocrinology 2008; 24(1):77

11.
Somjen D, Katzburg S, Knoll E, Hendel D, Stern N, Kaye AM, Yoles I. DT56a (Femarelle): a natural selective estrogen receptor modulator (SERM). J Steroid Biochem Mol Biol. 2007 May;104(3-5):252-8. Epub 2007 Mar 14. PMID: 17428655

12.
Nachtigall L., et al. «Clot Formation Assay in Postmenopausal Women Receiving Femarelle (DT56a), Oral or Transdermal Estrogens» European Society of Gynecology 2007; book of abstracts p. 79

13.
Yoles I, Lilling G. Pharmacological doses of the natural phyto-SERM DT56a (Femarelle) have no effect on MCF-7 human breast cancer cell-line. Eur J Obstet Gynecol Reprod Biol. 2007 Jan;130(1):140-1. Epub 2006 Mar 31. No abstract available. PMID: 16580119

14.
Somjen D, Katzburg S, Lieberherr M, Hendel D, Yoles I. DT56a stimulates gender-specific human cultured bone cells in vitro. J Steroid Biochem Mol Biol. 2006 Jan;98(1):90-6. Epub 2005 Oct 21. PMID: 16243521

15.
Somjen D, Katzburg S, Livne E, Yoles I. DT56a (Femarelle) stimulates bone formation in female rats. BJOG. 2005 Jul;112(7):981-5. PMID: 15958004

16.
Oropeza MV, Orozco S, Ponce H, Campos MG. Tofupill lacks peripheral estrogen-like actions in the rat reproductive tract. Reprod Toxicol. 2005 Jul-Aug;20(2):261-6. PMID: 15878261

17.
Yoles I, Yogev Y, Frenkel Y, Hirsch M, Nahum R, Kaplan B. Efficacy and safety of standard versus low-dose Femarelle (DT56a) for the treatment of menopausal symptoms. Clin Exp Obstet Gynecol. 2004;31(2):123-6. PMID: 15266766

18.
Somjen D, Yoles I. DT56a stimulates creatine kinase specific activity in vascular tissues of rats. J Endocrinol Invest. 2003 Oct;26(10):966-71.
PMID: 14759068

19.
Yoles I, Yogev Y, Frenkel Y, Nahum R, Hirsch M, Kaplan B. Tofupill/Femarelle (DT56a): a new phyto-selective estrogen receptor modulator-like substance for the treatment of postmenopausal bone loss.
Menopause. 2003 Nov-Dec;10(6):522-5. PMID: 14627860

20.
Somjen D, Yoles I. DT56a (Tofupill/Femarelle) selectively stimulates creatine kinase specific activity in skeletal tissues of rats but not in the uterus. J Steroid Biochem Mol Biol. 2003 Jul;86(1):93-8. PMID: 12943748

Produktmonografi Femarelle

Her kan du lese om overgangsalder generelt, behandlingsmetoder, om Femarelle og publiserte studier om Femarelle. ​

Monografi (gresk: monos én og graphein, skrive) er et ikke-periodisk skrift om et enkelt, avgrenset emne. Begrepet brukes om vitenskapelige bøker som behandler et avgrenset, vitenskapelig emne på en uttømmende måte. (Kilde: Wikipedia)

 

I denne korte videoen (5 min) får du høre om de gode erfaringene 3 internasjonalt kjente kvinneleger og forskere har med Femarelle og hvilke fordeler dette produktet gir kvinner i overgangsalderen. De synspunktene som legges frem, blir spesielt interessante sett på bakgrunn av at disse ekspertene tidligere i første rekke har forsket på og anbefalte østrogen. Det gjør de ikke lenger. Du finner mer bakgrunnsinfo under visningsvinduet.

Klikk er for å se jordmor Siri von Kroghs intervju med professor Andrea Genazzani fra Italia om overgangsalder, helse og hva som kan hjelpe.