Mot betennelser – Daniels Gurkemeie

Varenummer: 1229
Lagerstatus: På lager
199,00
Antall:
+ -

Daniels Gurkemeie

Et universalt kosttilskudd av økologisk gurkemeie

Gurkemeie er en flerårig urt man antar stammer fra India. Den vokser ikke vilt, men dyrkes i India og flere andre deler av Asia og Afrika. Planten blir opptil 100 cm høy, har liljelignende blad, og blomster i form av et aks. Under jorden har den en hovedrot som er knollformet med tykke sylindriske siderøtter. Det er siderøttene i urten som brukes medisinsk og som krydder.

Siderøttene er gule og har en skarp lukt. De smaker av jord og sitrus, og har en sprø konsistens. Tørket gurkemeie lages ved at røttene kokes, soltørkes og males opp. Gurkemeien får da en mer kompleks aroma. Smaken beskrives som litt bitter, sur, varm og middels skarp.

Gurkemeie er ikke klassifisert som legemiddel av Statens legemiddelverk, og kan omsettes etter de regler som gjelder for matvarer og næringsmidler. Man får kjøpt gurkemeie som krydder, ekstrakt i kapselform og som eterisk olje.

Gurkemeie har vært brukt medisinsk i lang tid, blant annet i Kina, India og Indonesia. I tradisjonell kinesisk- og ayurvedisk medisin har gurkemeie vært brukt ved en lang rekke plager.

Gurkemeie er rik på antioksidanter , hvilket kommer fra stoffene curcuminoider.

Mye av forskningen på gurkemeie har vært knyttet til et spesielt stoff i curcuminoid kjent som curcumin. Som antioksidant er curcumin anslått å være 30 ganger så kraftig som zingeron, en antioksidant i ingefær.

Gurkemeie har vært kjent blant oldtidens vestlige medisinere, og den greske urtelegen Dioscorides nevnte urten i sine skrifter fra det første århundret e. Kr.

Blant de urtene som er klassifisert som krydder, er gurkemeie i våre dager en av de best utforskede med tanke på farmalogisk virkning.

Les mer her

Ingrediensliste:

Gurkemeie (Curcuma longa), Trikatu (Piper longum, Piper nigrum, Zinger officinalis), vegetabilsk kapsel (hydroxypropylmetycellulose), tabletthjelpestoff (dikalisiumsulfat, trikalisumsulfat, magnesiumsalt av fettsyrer).

Innhold pr kapsel:

400 mg gurkemeie

40 mg Trikatu

Anbefalt døgndose: 2 kapsler

120 kapsler

Skriv omtale

Ditt Navn:


Din Omtale: Merk:HTML støttes ikke!

Vurdering: Dårlig           Bra

Skriv inn verifikasjonskoden i boksen under: