Alpaca sokker, luksus på foten

Varenummer: 1400
Lagerstatus: På lager
95,00
Antall:
+ -

FOR DEG SOM VIL HA DET ABSOLUTT BESTE!

  • Klør ikke
  • Lettere enn ull
  • 40% varmere enn ull
  • Glatt og myk fiber
  • Trenger ikke daglig vask
  • Ypperlig som nattsokk
  • Anbefales for folk med forsvette

Alpaca – Alpaca er en slektning av lamaen som lever i fjellområder i Andesfjellene mellom 3000 og 5000 meter over havet. Værforholdene er meget vekslende. Om natten faller temperaturen ned til -25°C, mens den i løpet av dagen når opp til 20°C.

Alpacaen er fra naturens side gitt en enestående beskyttelse for å klare disse ekstreme og omskiftende værforhold.

Ullen – Alpacaens pels er mellom 20 og 35 cm lang. Hvert enkelt hår er hult, og dette gir en enestående temperaturbeskyttelse og isoleringsevne. Ullen holder ikke på vann, og den tåler den intense solstrålingen. Aplacaull inneholder dyrets naturlige fettstoff. Det betyr at du kan bruke sokkene i flere dager uten vask. Fibrene vil ikke ta til seg fotsvette og lukte. Prøv deg fram. Vi anbefaler at sokkene luftes. Skånsom vask vil bevare ullen og forlenge levetiden.

Mer enn husdyr – Befolkningen i landsbyene i de høytliggende delene av Andesfjellene har holdt Alpaca som husdyr i mange tusen år. På mange måter er deres eksistens helt avhening av dette dyret. Det er en fast del av tilværelsen for disse menneskene. Alpacaen blir brukt som transportdyr, kjøttet er velsmakende, proteinrikt og tjener som føde, og ullen og skinnet blir brukt til klær. Til og med avføringen blir nyttiggjort – til brensel og gjødning.

Verdens fineste naturfibre – Da spanjolene kom til Inka-området i begynnelsen av det 14. århundre, hadde befolkningen allerede en høyt utviklet tekstilteknikk. Den eksklusive teknikken overrasket de oppdagelsesreisende, og tekstilprodukter ble brakt hjem sammen med edle metaller. I dag er vevde stoffer fra denne sivilisasjonen kjent verden over og høyt verdsatt.

Det produseres relativt lite Alpacaull – ca 4000-5000 tonn i året. 80% av denne produksjonen skjer i Peru. Alpacaen kan kun klippes hvert 2. år. Hvert dyr gir 3-4 kg ull pr klipp. Alpacaull vil derfor aldri bli et masseprodukt. Det rangeres som et av verdens fineste og mest luksuriøse naturlige fiber. Finhet som Kashmirull – med styrke som Mohair. Den hule fiberen – isolasjonsevenen dette gir – gjør at Alpacaull varmer 40% bedre enn vanlig ull. Den er myk og glatt og kan brukes inntil huden uten å klø. Personer med allergi anbefales spesielt å bruke Alpacaull.

Vi får stadig tilbakemeldinger fra mennesker som har problemer med fotsvette/lukt. Alpaca sokker har fjernet dette problemet.

Norsk Alpaca bruker Alpacaull fra Peru. Alle produktene er foredlet og ferdigprodusert i Peru, og bidrar derfor til å skape hardt tiltrengte arbeidsplasser og verdiøkning i en fattig del av verden.

Vaskes på ullvask 35°C, må ikke i tørketrommel.

80% Baby Alpaca, 18% Nylon, 2% Lycra.

 

NB: Merk bestillingen med farge og størrelse.

Standard farger: Sort – koksgrå – offwhite.

Fås i flg. farge og størrelse:

Sort: str. 36-39, 39-42 og 43-46

Koksgrå: str. 36-39, 39-42 og 43-46

Offwhite: str. 36-39 og 39-42

 

ALPACA SOKKER FOR DEG SOM VIL HA DET ABSOLUTT BESTE!

 

 

 

 

 

 

Skriv omtale

Ditt Navn:


Din Omtale: Merk:HTML støttes ikke!

Vurdering: Dårlig           Bra

Skriv inn verifikasjonskoden i boksen under: