Isoflavon som utvinnes kjemisk er skadelige for
helsen din.
Fordi det er så utrolig enkelt og billig å
trekke ut isoflavoner industrielt blant annet ved hjelp
av kjemiske løsemidler som aceton, er billige
produkter med slike isoflavoner blitt svært populære
i markedet. Mange påstår at isoflavoner
har de samme egenskapene som fytoøstrogen. Det
er omtrent så langt unna sannheten som det er
mulig å komme. Isoflavoner er bare en av 56 forskjellige
substanser i fullverdig fytoøstrogen. Den komplette
historien om isoflavonene er derfor svært lite
populær blant dem som markedsfører slike
produkter..
26. januar 2000 hadde The New York Times en artikkel
av Marian Burros om farene forbundet med isoflavoner.
Artikkelen hadde tittelen: Rosa soyanyheter i skyggen
av tvilens skyer.
Her er et utdrag av artikkelen: "Gjennom de siste
årene har millioner av amerikanere vendt det døve
øret til når man har snakket om at soya
ikke bare har positive egenskaper. Salget av de praktfulle
soyabønnene som har vært en grunnpilar
i asiatisk kosthold i tusener av år har tatt fullstendig
av fordi foreløpige undersøkelser antydet
at soya har egenskaper som kan øke livskvaliteten
– både forhindre benskjørhet og lette overgangsalderens
besvær.
Mot dette brede, begeistrede bakteppet er det imidlertid
er voksende mistanke til at soya, tross sine udiskutable
fortrinn, også innebærer helserisiko. Vitenskapen
er delt når man snakker om virkningene og om hvor
sikkert det er å bruke soya. Men på to punkter
er alle enige. Soya er nyttig når det gjelder
kolesterolreduksjon. Og det kan være økt
risiko for kreft forbundet med inntak av de komponentene
fra soya som kalles isoflavoner som kosttilskudd, spesielt
for kvinner i overgangsalderen.
Ikke én av de 18 forskerne som ble intervjuet
for denne artikkelen var villig til å si at bruk
av isoflavoner var uten kreftrisiko. Enkelte advarte
tvert imot mot isoflavoner."
Det er avgjørende å forstå forskjellen
på kosttilskudd med fullverdig og komplett fytoøstrogen
i naturlig form (med naturlig balanse mellom lignaner,
coumestaner og isoflavoner) og tilskudd med kun isoflavoner
som er kjemisk utvunnet. Ved vanlig industriell fremstilling
blir det brukt sterke kjemikalier som bryter ned de
aktive substansene. Dette er felles for alle "naturprodukter"
– unntatt Tofupill®. Kjemikaliene som brukes er
organiske løsemidler som aceton eller alkohol.
Når disse brukes, endres den naturlige, kjemiske
strukturen samtidig som det skapes nye forbindelser,
hvorav noen medfører risiko for sykdom.
Tofupill® er enestående og revolusjonerende
fordi fytoøstrogenet er trukket ut med den komplette
og naturlige molekylstrukturen intakt gjennom en skånsom
prosess uten bruk av kjemikalier. Tofupill® letter
plagene kvinner flest møter i overgangsalderen
og kan trygt brukes så lenge symptomene vedvarer.
Det er ingen forskjell på genmodifisert soya
og ukontrollert, kjemisk uttrekk av isoflavoner. I begge
tilfeller er det snakk om ukontrollert, menneskestyrt
innblanding i naturlige substanser som frembringer nye
som igjen kan ha skjulte og uønskede egenskaper
og bivirkninger.
Genmodifisert soya brukes ikke i produksjonen av Tofupill®.
Tofupill® er det eneste produktet som ikke inneholder
kjemisk uttrukne isoflavoner. Du skal velge Tofupill®
når du ønsker å bli kvitt dine plager
og bekymringer – ikke for å skaffe deg nye.
Neste
|